We schreven het al eerder: ghosten is (helaas) nog altijd een trend waar we voorlopig niet vanaf zijn. Het houdt in dat je van het ene op het andere moment niet meer reageert op berichten van iemand met wie je op een of meerdere dates bent geweest. Er kunnen tal van redenen voor zijn. Je blijkt toch geen match te zijn en hebt geen zin in een vervolgdate. Je bent op date geweest met iemand die je leuker lijkt. Of je hebt gewoon helemaal geen zin meer in dates. Toch is het helemaal niet zo slim om iemand te ghosten. Dit zijn de redenen waarom je het niet wilt doen.

Ghosten geen goed idee FEM FEM

1. Het laat zien dat je geen ballen hebt

Is de chat van twee kanten stilgevallen en wil je niet in deze persoon investeren? Niks aan de hand. Je hoeft het gesprek niet meer aan te wakkeren door te reageren. Toont de persoon met wie jij op date bent geweest wél interesse en stelt die een vervolgdate voor? Dan is het heel laf om niet meer te reageren. Wanneer je er niet op zit te wachten, kun je het gewoon duidelijk aangeven. Je wilt niks meer van deze persoon, dus is het wel zo eerlijk het even af te sluiten, toch? Helemaal niet reageren laat zien dat jij niet de ballen hebt om je wensen duidelijk uit te spreken.

2. Je houdt een vreselijke trend in stand

De laatste tijd komt ghosten steeds vaker voor. Na een leuke date stoppen alle vormen van communicatie en een van de twee blijft met vraagtekens achter. Het blijkt dat 50 procent van de mannen en vrouwen weleens te maken heeft gehad met dit fenomeen. Als gevolg van dat het onszelf overkomt, doen we het ook eerder bij een ander. Niemand vindt het fijn om geghost te worden. Je raakt er namelijk gedemotiveerd door om vaker online te gaan daten. Laten we elkaar dus met iets meer respect behandelen.

3. Je maakt iemand onzeker

Degene die je ghost wordt onzeker en vraagt zich af of die iets fout gedaan heeft of geen reactie waard is. Wat is de reden? Vond ze de date niet leuk? Ligt het aan mij? Is ze me bewust aan het ghosten of kan ik nog contact zoeken? Door deze vragen word je dus onzeker. Hoewel jij geen interesse hebt in deze persoon, betekent het niet dat die met een ander wél een hele leuke match kan hebben. Maak iemand dus niet onnodig onzeker met een reactie die uitblijft, waardoor het een ‘onopgelost probleem’ blijft. Onze tip: wees duidelijk en houd de reden bij jezelf. Geef aan dat je momenteel niet bezig bent met daten en bedank voor een leuke avond. Of zeg dat je denkt dat er geen match is voor een vervolg, maar blij bent dat jullie de moeite hebben genomen elkaar te ontmoeten. Zo demotiveer je niemand om verder te daten.

4 Je bent egoïstisch

Vaak denkt de ‘dader’, degene die ghost, dat het de beste oplossing is die het minst pijnlijk is. Toch is dit niet zo; het werkt vaak averechts! Degene die besluit om te ‘verdwijnen’, denkt eigenlijk alleen maar aan zichzelf en totaal niet aan de ander. In andere woorden: je maakt het jezelf misschien erg makkelijk, maar een ander onnodig moeilijk. Ook kan iemand, wanneer jullie ervoor wel leuk contact hadden, in eerste instantie niet begrijpen waarom het ineens stilvalt. Wees duidelijk, het scheelt jullie beide een hoop tijd, kopzorgen en eventueel een berichtje teveel.

via GIPHY

Mocht je denken dat ghosting het ergste was – let us surprise you – wij stellen je graag voor aan orbiting.