Het gaat er heftig aan toe bij Expeditie Robinson. Op zondagavond wordt Iris Enthoven compleet verrast. Ondanks haar sterke overtuiging dat de andere expeditieleden Radmilo naar huis zullen sturen, krijgt zij de meeste stemmen. Dit komt als een schok voor haar en maakt haar dan ook erg verdrietig. In het heetst van de strijd noemt ze Willem zelfs een ‘vuile rat’!

Iris Enthoven over reactie Expeditie Robinson
Bron: @irisenthoven

Expeditie Robinson seizoen

Het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson staat bekend om zijn uitdagende proeven, intensieve samenwerking tussen deelnemers en hevige competitie. In dit seizoen heeft Iris Enthoven, bekend van haar carrière als presentatrice en influencer, laten zien dat ze goed in de groep lag. Maarre, ondanks dat zijn er altijd nog slinke spelletjes die er gespeeld worden op het eiland. Voor Iris kwam het dan ook als grote verrassing toen ze zondagavond het eiland moest verlaten.

Een onverwachte wending

Tijdens de laatste aflevering van Expeditie Robinson werd Iris geconfronteerd met een onverwachte wending. Ze had het idee dat ze goed lag bij haar mede-expeditieleden en verwachtte dan ook niet dat zij zou worden weggestemd. Tot haar grote verbazing kreeg ze echter de meeste stemmen.

Iris vertelt: “Ik wilde heel graag naar die finale, ik had ook het idee dat ik superlekker ging op dat eiland. Ik had geen last van honger, ik sliep mega goed, ik voelde me superlekker.” De teleurstelling was dan ook enorm toen bleek dat zij degene was die moest vertrekken.

Emoties laaiden op

Niet alleen bij Iris laaiden de emoties hoog op, ook bij Radmilo waren de gevoelens sterk aanwezig. Hij gaf aan geen kracht meer te hebben en klaar te zijn met het constante geruzie tussen de deelnemers. Daarnaast miste hij zijn thuis enorm.

Iris geeft toe dat haar reactie, door Willem een ‘vuile rat’ te noemen in het heetst van de strijd, misschien anders had moeten zijn: “Het voelde wel even als een klein mesje in mijn rug toen ik de kaartjes zag omdraaien. Ja, dan word je heel verdrietig en ook boos. Dus in het heetst van de strijd roep je wat. Dat had ik misschien anders moeten verwoorden.” Enne, ook kijkers van het programma zijn het hier mee eens. Niet iedereen is namelijk even blij met de reactie van Iris.

‘Het is gewoon een spel’

Desondanks benadrukt Iris dat ze haar gevoelens wel rechtstreeks met Willem heeft besproken en niet achter zijn rug om heeft gesproken: “Maar aan de andere kant, ik zeg het wel tegen hem. Niet achter zijn rug om. En daarmee was voor mij wel de kous af.”

Maar zoals Iris zelf zegt, is het ook maar een spel, en bij verlies komen soms emoties kijken. Iris legt uit: “Het is ook gewoon een spel, maar het feit dat iedereen wil winnen haalt wel de emotie naar boven en dat bepaalt wel de sfeer.” De intense competitie zorgt ervoor dat emoties hoog kunnen oplopen en er soms harde woorden vallen.