Aan het einde van de allernieuwste aflevering van Expeditie Robinson werden kijkers overvallen met een enorme plottwist. De emoties liepen hoog op tijdens de eilandraad – en daar vonden kijkers wat van.

expeditie robinson pesten Krista
Bron: Expeditie Robinson

Smerige acties

We hebben vorige week kunnen zien hoe Krista door een hele nasty streek van Radmilo en zijn bontje naar huis werd gestuurd. Radmilo verkondigde op het eiland dat hij zijn familie miste en naar huis wilde gaan, maar uiteindelijk bleek dit niet waar te zijn. Hij had dit als leugentje bedacht, waarna hij samen met zijn bontje stiekem op Krista ging stemmen. Deze onsportieve actie werd door Krista totaal niet goed ontvangen. Zij vond het niet eerlijk om op deze manier naar huis te worden gestuurd en zag deze actie als ‘pesten’.

Net als de rest van Nederland snappen wij het gevoel van Krista. Radmilo heeft het spelletje erg smerig gespeeld – en mocht wat ons betreft ook wel naar huis gestuurd worden.

Exit van Radmilo én Iris

In de aflevering van gisteravond hebben we gezien dat Radmilo zijn Expeditie-collega’s opnieuw vroeg om op hem te stemmen, iets wat de meerderheid ook ‘netjes’ heeft gedaan. Jochen, Ilse en Willem besloten het echter anders aan te pakken, zij zetten al hun stemmen op Iris, wat ervoor zorgde dat zij onverwachts het programma uit werd gestuurd. Deze plottwist zag Iris niet aankomen, want ze lag naar eigen zeggen zo goed in de groep. En dat lag ze ook, maar Jochen, Ilse en Willem gunden Radmilo deze easy uitkomst nu eenmaal niet.

Dat de actie van het drietal heeft gewerkt, is wel duidelijk. Het spel is nu aan, maar daar was Iris het niet mee eens. Ze barste meteen in tranen uit en besloot Willem tijdens het afscheid uit te maken voor ‘gore rat’, hij zou in haar ogen hebben gelogen en ze voelde zich voor het blok gezet. En hoewel we snappen dat deze reactie vanuit emotie is gekomen, kunnen kijkers zich daar niet helemaal in vinden…

‘Onsportieve actie’

Op X stromen de reacties over deze bewogen eilandraad binnen. “Wow wat gemeen dat Iris Willem zo’n sneer na geeft! ‘Jij bent echt een vuile rat!’ Zo onsportief om Willem bewust met een rotgevoel achter te laten, terwijl ze geen haar beter is (vorige week Krista wegstemmen terwijl ze zogenaamd op Radmilo zou gaan)”, laat een kijker van zich horen.

Of Iris dit terecht heeft geroepen, dat is niet helemaal duidelijk. Kijkers nemen het dan ook op voor Iris in de comments. “Iris is altijd eerlijk geweest op wie ze ging stemmen”, schrijft een oplettende kijker. “Dus Krista mag janken en schreeuwen en janken en janken.. En zij mag niet haar gevoel uiten als ze zich genaaid voelt?”