Je gaat samenwonen met de liefde van je leven. Ontzettend leuk natuurlijk en jullie hebben hier waarschijnlijk al een tijdje naartoe gewerkt. In het begin lijkt alles rozengeur en maneschijn, maar al snel merk je toch dat samenwonen ook zo zijn nadelen heeft. Komen deze bij jou bekend voor?

Schermafbeelding 2018-11-22 om 10.33.42

Toegeven aan actiefilms en/of game-avonden

Wanneer je samenwoonde met je vriendinnen stonden er dikwijls van die échte heerlijke chick flicks op, waarbij jullie de hele avond mee konden doorbrengen. Maar zodra je gaat samenwonen met je partner moet je waarschijnlijk plaats gaan maken voor  films van een ander formaat. Heb je een partner die totaal geen fan is van romantische komedies maar jij wel? Tja, dan moet je die helaas bewaren voor avonden met je vrienden.

Irritaties om de afwas

Jawel, dit is er eentje die ook zeker terugkomt. Als je je al irriteerde aan je voorgaande huisgenoten met hun rommel zul je nu helemaal gek worden. Wanneer je geen vaatwasser hebt stapelt de afwas zich al snel op in de keuken en dan komt er een punt waar de irritaties komen. Zoals ‘Ik doe het morgen wel’ of ‘Ik ben het vergeten’. En natuurlijk de eeuwige discussie die je liever wilt vermijden over het feit wie er aan de beurt is. Hebben jullie wel een vaatwasser? Denk dan niet dat de irritaties zijn verholpen. Een vaatwasser moet je namelijk in- en uitruimen wat voor de nodige spanning kan zorgen

Een bezoekje aan de wc brengen

Als je moet dan moet je en dat geldt ook voor je lief. Wie nog gelooft in het feit dat vrouwen alleen plassen of altijd bloemetjes achterlaten in het toilet, die heeft het natuurlijk mis. Naar de wc gaan is menselijk en dus zal het echt wel eens voorkomen dat je de ander hoort. Wellicht is het de eerste paar keer wat beschamend of ongemakkelijk, maar naarmate de tijd vordert wordt ook dit normaal.

Opruimen? Ho maar!

Je partner ruimt nooit op. Hij of zij komt binnen en laat alles achter zijn of haar kont slingeren. De schoenen halverwege de gang, jas op de grond in de hoek, tas midden in de woonkamer. ARGH! En hoe vaak je er ook iets van probeert te zeggen, het verandert niet.

Lang elkaar heen leven

Jullie wonen nu dan misschien samen en jullie slapen in hetzelfde bed, maar toch zien jullie elkaar niet meer ‘echt’. Vroeger hadden jullie date-nights, dan deden jullie leuke dingen samen, nu leef je misschien een beetje langs elkaar heen. Jullie plannen dingen op verschillende dagen in waardoor een avondje samen minder snel voorkomt. Tijd dus om gewoon agenda’s bij elkaar te leggen. Klinkt wellicht burgerlijk, maar doe dit!

Lees ook: 7 tekenen dat je klaar bent om samen te gaan wonen