Is je relatie net over? Dat is flink balen. Je hebt nu waarschijnlijk het gevoel alsof je je nooit meer beter gaat voelen, maar geloof ons; better times are coming. Maar hoe lang duurt liefdesverdriet eigenlijk? En hoe lang duurt het voordat je echt helemaal over iemand heen bent? Lees maar snel verder want waarschijnlijk hebben wij goed nieuws voor je…

Dit is hoe lang je echt nodig hebt om over iemand heen te komen FEM FEM

Verschil tussen mannen en vrouwen

Uit onderzoek (waar 1404 studenten tussen de 18 en 25 jaar aan deelnamen), is namelijk gebleken dat mannen en vrouwen er ongeveer even lang over doen om over een relatie breuk heen te komen. Dus niet getreurd, je bent niet de enige die zich zo ellendig voelt. De manier waarop mannen en vrouwen met de brake-up omgaan is daarentegen wel heel anders. Vrouwen zijn vaak in de eerste weken ontroostbaar, maar gaan daarna veel beter en bij mannen is dit vaak andersom.

Hoe lang duurt liefdesverdriet?

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in The journal of Positive Psychology is gebleken dat zowel mannen als vrouwen gemiddeld na 11 weken over hun liefdesverdriet heen zijn. Maar liefst 71 procent was namelijk na 11 weken over hun ergste verdriet heen. Nu denk je misschien: 11 weken is toch best lang? Ik snap dat het lang klinkt, maar wees eerlijk… het valt best wel mee als je je bedenkt dat het voelt alsof je er nooit overheen gaat komen.

Tijd heelt

Het is nu waarschijnlijk het laatste wat je wil horen, maar het is echt waar: tijd heelt alle wonden. Wees in de tussentijd een beetje lief voor jezelf, er komt een dag dat je helemaal over je ex heen bent. Beloofd!

Lees ook: De beste manieren om over je break-up heen te komen volgens de wetenschap