In Rotterdam ben je zeker aan het goede adres als je een avondje verlangt naar typisch heerlijk Italiaans eten. Of je nu voor pizza, pasta, gnocchi of risotto gaat. Bij deze vijf lekkerste Italiaanse restaurants in Rotterdam zit je gewoon altijd goed. Stiekem kunnen wij hier iedere avond wel eten. Heerlie!

pizzarestaurant

1. La Pizza

La Pizza: de naam zegt het eigenlijk al. Als jij een goede pizza wil eten, ben je hier aan het juiste adres. La Pizza heeft twee locaties in Rotterdam, maar wij gaan het liefst in het centrum op bezoek. Ze bakken hun pizza’s als echte pro’s in een houtoven, waardoor het letterlijk genieten is om hier een hapje te eten. De keuze in toppings zijn eindeloos en met de vele Italiaanse kazen en worsten, groenten en kruiden voelt het net alsof je heel even voet zet in Italië.

la pizza Rotterdam
Bron: Instagram @lapizzarotterdam

Onze favoriet van de kaart: Ze serveren naast pizza ook antipasti en dolci. Mocht je keuzestress krijgen van de kaart? Dan hebben wij een goede aanrader voor je. De pizza con burrata is onze echte favoriet. De heerlijke romige burrata in combinatie met de heerlijk verse kersttomaatjes op een flinterdunne verse pizza is fenomenaal. Je kunt de deur niet uitgelopen zijn zonder dat je hier getuige van bent geweest. Dit bewijst maar weer: je hebt niet veel nodig om lekker te kunnen eten.
Prijsklasse: €€-€€€
Adres: Scheepstimmermanslaan 21, Rotterdam.
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 17:30-22:00. Zaterdag geopend van 17:00 tot 22:00. Zondag geopend van 17:00 tot 21:30.
Reserveren: Vooraf reserveren voor groepen onder de 20 personen is niet nodig.

2. Mangiare

Mangiare staat met stipt op nummer één als het gaat om de lekkerste Italiaanse restaurants in Rotterdam. Met maar liefst drie locaties in Rotterdam is Mangiare één van de meest populaire op het gebied van Italiaans eten. Of je het restaurant nu in Noord of in het centrum bezoekt, maakt niet per se uit. Je zal er hoe dan ook heerlijk eten – en dan uiteraard compleet uit de Italiaanse keuken. Wanneer je binnen stapt, heb je net het idee of je je in Italië bevindt. De tafeltjes zijn gedekt in stijl, de heerlijke verse Italiaanse ingrediënten liggen in het zicht in de koeling en de borden worden prachtig opgemaakt. Dit zit wel goed, hoor!

italiaans restaurant mangiare
Bron: Instagram @mangiarerotterdam

Onze favoriet op de kaart: Het leuke aan de restaurants van Mangiare is dat ze niet met een vast menu werken. Dat betekent dat je dus iedere keer weer voor een grote verrassing staat wanneer je daar een hapje gaat eten. Uiteraard zijn alle gerechten van top niveau, maar we raden je toch aan om voor een heerlijke pasta te gaan. Deze maken ze nu eenmaal héél goed. Voor de lunch ben je hier trouwens ook zeker aan het goede adres, want het is één van de weinige Italiaanse restaurants die ook met de lunch geopend is. En zeg nou zelf: de Italiaanse keuken leent zich zeker heel goed voor een uitgebreide lekkere lunch.
Prijsklasse: €€-€€€
Adres: Zaagmolenkade 124, Rotterdam.
Openingstijden: Woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 22:00.
Reserveren: Vooraf reserveren wordt niet benoemd op de website.

3. De Buffel

Ben je in de buurt van Rotterdam-West en heb je wel zin een lekkere pizza? Dan ben je bij de Buffel meteen aan het goede adres. Ze bakken daar namelijk de heerlijkste verse pizza’s in hun mooie houtsteenoven. Ook hier zijn de keuzes in pizza’s eindeloos, maar dat is zeker geen straf. Je zit hier zo lekker dat je jezelf best even de tijd mag gunnen om een goede keuze te maken.

de buffel Rotterdam
Bron: Instagram @debuffelrotterdam

Onze favoriet van de kaart: De Buffel is perfect voor een vriendinnenuitje. Enne, dan hebben we het eigenlijk voornamelijk over vriendinnen die het lastig vinden om een keuze te maken en dan vervolgens vrijwel altijd meerdere gerechtjes bestellen om te delen. Sla in dat geval ook zeker het voorgerecht niet over, want ze hebben antipasti om te delen. Zowel vega als vlees! Tuurlijk bestel je daarna gewoon een aantal verschillende pizza’s! Ook om te delen.
Prijsklasse: €€-€€€
Adres: Middellandplein 19A, Rotterdam.
Openingstijden: Maandag tot en met zondag geopend van 17:30 tot 22:00.
Reserveren: Vooraf reserveren is mogelijk via de website.

4.Il Gattopardo

Als je fancy op het programma wil hebben staan, is de Il Gattopardo the place to be. Dit restaurant gaat namelijk altijd voor chique. Ze zijn ook nog eens mega goed in het opmaken van de borden. De creaties die jij op je bord voor je krijgt zijn bizar en je ziet aan alles dat er veel tijd en energie in gestopt wordt. Alleen al voor de kunstwerken moet je hier geweest zijn.

il gattopardo
Bron: Instagram @ristorante-ilgattopardo

Onze favoriet van de kaart: Natuurlijk biedt de menukaart een hoop heerlijke keuzes, maar wij raden toch aan te kiezen voor het 6-gangen diner van de chef. De chef weet natuurlijk sowieso de lekkerste dingen op tafel te zetten, maar er zit dan ook nog een enorme dosis liefde voor het eten bij in. Enne, dat wil je natuurlijk niet missen. Zoals ze zo mooi beschrijven op de menukaart: ‘Elke gang is een herinnering die eerst tot het hart spreekt en vervolgens de mond.’ Eetsmakelijk alvast!
Prijsklasse: €€-€€€
Adres: Delistraat 2, Rotterdam.
Openingstijden: Woensdag tot en met zaterdag geopend van 18:00 t0t 22:00. Zondag geopend van 16:00 tot 22:00.
Reserveren: Vooraf reserveren is mogelijk via de website.

5. Belle Sorelle

Misschien een wat minder bekend plekje, maar zeker niet eentje die je over moet slaan. In restaurant Belle Sorelle kun je heerlijk genieten van alle aspecten van de Italiaanse keuken. Dat doe je dan ook nog eens in stijl, want alles is hier tot in de puntjes verzorgd. Zodra je hier binnenstapt, voelt het heel even alsof je op een minivakantie bent. De gerechten, ingrediënten en wijnen zijn allemaal authentiek Italiaans. Om je lippen bij af te likken dus!

belle sorelle
Bron: Belle Sorelle

Onze favoriet van de kaart: Hoewel je bij Italiaanse restaurants vaak denkt aan pasta en pizza, is er nog veel meer dan dat. De Italianen weten namelijk ook wel raad met hele goede vleesgerechten. Met andere woorden: bestel eens een heerlijk vleesgerecht bij Belle Sorelle, want hier kun je een heerlijk stukje vers mals vlees verwachten. Echt genieten! Oh enne, dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke tiramisu die je hier bestelt als nagerecht. Zorg dus dat je toetjesmaag zeker nog een beetje ruimte overhoudt, want deze wil je écht niet missen.
Prijsklasse: €€-€€€
Adres: Prinsenlaan 101, Rotterdam.
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag geopend van 12:00 tot 21:00.
Reserveren: Vooraf reserveren is mogelijk via de website.

Allemaal superlekker natuurlijk, maar wanneer je niet echt in de mood bent voor een hapje Italiaans heb je hier niks aan. Gelukkig weten wij ook de vijf beste plekjes voor sushi in Rotterdam te vinden én kun je ook beste hamburgers eten tijdens een High Hamburger. Net waar jij zin in hebt dus!