Heb jij de Malediven al jaren op je bucketlist staan, maar kun je het waarschijnlijk nooit betalen? Dan zijn de Italiaanse Malediven misschien wel hét betaalbare alternatief voor jou. Minstens net zo idyllisch, maar wel voor een veel leuker prijsje!

ITALIAANSE malediven

Malediven op je bucketlist

Menig persoon heeft de Malediven op zijn of haar bucketlist staan en we begrijpen ook helemaal waarom. De prachtige witte uitgerekte zandstranden, de megaheldere zee, het prachtige weer – buiten het regenseizoen om dan – én natuurlijk die mega idyllische huisjes op het water. Dat is natuurlijk een droomvakantie voor iedereen die maar al te graag in het zonnetje aan het strand ligt!

Helaas blijft het voor velen een droom, want zo’n vakantie als deze is haast onbetaalbaar. Het kost je al snel duizenden euro’s om te overnachten in zo’n prachtig huisje op het water.

De Italiaanse Malediven zijn dé budgettip

De Italiaanse Malediven zijn daarentegen een stuk betaalbaarder en daarom voor veel mensen een goed alternatief. In het zuiden van Italië vind je in de hak Maldive del Salento Pescoluse. Dit strand komt aardig in de buurt van de prachtige uitgerekte witte stranden die je kent van alle Pinterest-plaatjes van de Malediven. Ook hier kun je heerlijk in de zon liggen op van die perfecte bedjes én kun je genieten van het verfrissende blauwe heldere water. Reken maar dat je hier een geweldige chillvakantie kunt hebben!

Italiaanse Malediven

Het is dan wel een stukje dichterbij, maar dat kan ook in je voordeel werken. Je hebt namelijk zeker geen lange reistijd, de stranden zijn minstens net zo mooi en over het weer hoef je je ook zeker geen zorgen te maken. Sterker nog: je kunt je maar beter voorbereiden op echte hitte, want het zal niet de eerste keer zijn dat er een hittegolf heerst. Zonder parasol en verfrissende duik overleef je de dagen niet! Beter kan niet, toch?