We kunnen toch wel stellen dat de winter er nu écht aan zit te komen. De temperaturen gaan ’s nachts al onder nul, de dagen worden serieus kort en kerst is weer dichterbij dan ooit. Het is dan ook niet gek dat we allemaal steeds meer verlangen naar een vakantie in de zon. De vitamine D is van harte welkom. Dat zit er helaas voorlopig voor velen van ons niet in, maar we kunnen op z’n minst vast rondkijken voor wanneer het wel kan. Wij vonden een wel heel schattige Airbnb. In deze Italiaanse Trullo wil jij deze zomer op vakantie.

Het prachtige Zuid-Italië

De Airbnb bevindt zich in het Italiaanse Ostuni. Dit prachtige compleet witte stadje ligt in de regio Apulië, wat zich in het zuiden van Italië bevindt. Dat betekent dus gegarandeerd lekker weer! De omgeving is er prachtig. Het ligt dichtbij de kust, waardoor je ook zeker kunt genieten van strand en zee wanneer je het zwembad zat bent. Tel daarbij op dat het eten in Italië natuurlijk heerlijk is. Je kunt je hier prima vermaken.

Wat heeft de Italiaanse Trullo te bieden?

Wanneer je een dagje geen zin hebt om erop uit te gaan, is dat geen enkel probleem. Deze Airbnb is namelijk een heerlijke plek om te vertoeven. Het is namelijk een prachtige beige witte Trullo. We horen je denken: een Trullo? Heel bekend is dit bouwwerk namelijk niet onder de Nederlanders. Toch is dit een typisch Zuid-Italiaans bouwwerk uit deze streek. Je kunt dus simpelweg niet op een traditionelere manier dan deze overnachten in Italië. De Trullo staat op een groot stuk grond en je deelt het met niemand. De kans bestaat wel dat je de bijbehorende infinitypool zult moeten delen met de gasten uit twee andere Airbnb’s.

italiaanse trullo
Airbnb

De Italiaanse Trullo is van binnen als nieuw. Het is kort geleden gerenoveerd en straalt op en top luxe uit. Je kunt er met twee personen in verblijven. Je hebt daar dan een slaapkamer met groot tweepersoonsbed, een mooie badkamer met inloopdouche én kitchenette tot je beschikking.

italiaanse trullo
Airbnb
italiaanse trullo
Airbnb

Even praktisch…

Zuid-Italië is natuurlijk prima te bereiken vanuit Nederland. Met het vliegtuig kost het je een paar uurtjes. Je kunt in de regio een auto huren, zodat je je makkelijk kunt verplaatsen. Het is natuurlijk geen must, maar wel handiger. Je kunt er ook met eigen auto naar toe rijden, maar dat is een stukje.

De prijs van deze Airbnb is een grote meevaller. Vooral buiten het hoogseizoen vallen de prijzen reuze mee, maar ook in het hoogseizoen blijft het betaalbaar. Buiten het hoogseizoen betaal je zo’n €90,- per nacht voor twee personen in deze Italiaanse Trullo. Wil je wel in het hoogseizoen? Dan komt daar zo’n €30,- bovenop.

Lees ook: Deze magische Airbnb in Marrakech is spotgoedkoop