Het huis uitgaan of iemand helpen die gaat, het brengt al allemaal spanning en sensatie met zich mee. Maar er moeten dan ook ineens spullen komen waar jij zelf wellicht niet zo snel aan denkt. Daarom zetten wij een aantal dingen voor je uitzet op een rijtje!

Een goede pannenset

Pannen mag je absoluut niet vergeten in je uitzet, maar dat wist je waarschijnlijk al wel. Maar je koopt eigenlijk altijd te veel pannen. Je hebt nog nooit van je leven gegrild maar je hebt toch maar een grilpan aangeschaft. Een tip is om bij je ouders in de kast te kijken, welke pannen zij daadwerkelijk gebruiken. Als ze soortgelijke pannen hebben die zij toch nooit gebruiken, kan je altijd vragen of je die mag meenemen. Of je koopt ongeveer dezelfde pannen die zij ook altijd gebruiken.

niet-vergeten-uitzet

 

Messenset

Dit klinkt heel stom en overbodige luxe voor je uitzet, maar een messenset kopen, is toch echt wel van toepassing. Het hoeft geen 10-delige set te zijn, maar als je sowieso een broodmes en 1 of 2 grotere messen hebt, werk het ook prima. Want op een gegeven moment, word je doodongelukkig van broodjes en allerlei andere dingen te snijden met een schilmesje.

Magnetron/ bewaarbakjes

Deze bakjes worden je life saver! Als je in je eentje of met zijn tweeën woont, maak je vaak echt teveel eten. Om de volgende dag weer hetzelfde te eten, heb je vaak niet veel zin in. Daarom zijn de bakjes die je kunt bewaren en in de vriezer kunt doen, echt geweldig! Ook een tip voor de studenten onder ons, geef een aantal bakjes aan je ouders, mochten zij dan soms net 1 portie overhebben, zullen ze aan je denken en dit voor je in de vriezer stoppen, dat scheelt weer hè.

Wijnopener

Dit is een ding die snel vergeten wordt, maar stel je voor: je gaat zitten voor een gezellige avond met je vriendinnen. Zij komen bij jou langs, want ja, nieuw huisje, nieuwe kamer, dat moet gevierd worden. Je hebt flessen wijn gekocht, of zij hebben het meegenomen en er zit een kurk in. Je denkt wel even de wijnopener te pakken, maar realiseert je, dat je die niet hebt. Natuurlijk kan jij een fles wijn openen zonder kurkentrekker, maar ideaal is het niet.

niet-vergeten-uitzet

EHBO doosje

Dit is het voorwerp dat altijd al in je huis ligt, maar wat je nooit gebruikt, aangezien je het waarschijnlijk in de afgelopen jaren amper nodig hebt gehad. Maar toch is het belangrijk om hem in huis te halen, mocht er wat gebeuren. Zelfs als het alleen maar gaat om het snijden in je vinger, als je helemaal naar de supermarkt moet om nog pleisters te halen, dan is alleen maar gedoe. Ook als er in de nacht iets klein gebeurd, waar je toch even een pleister of een verbandje voor nodig hebt.

Lees ook: herkenbare gebeurtenissen als je op jezelf gaat wonen