We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, je zit gezellig in het park maar loopt nog even langs de Appie om een flesje wijn te halen. Eenmaal terug op je kleedje ben je toe aan een glaasje rosé, maar sh*t, je hebt natuurlijk niet aan een kurkentrekker gedacht… Gelukkig hoef je de fles niet te lozen maar kun je hem met een beetje moeite tóch openen. Maar hoe doe je dat? Dat leggen wij je hieronder uit.

Gebruik een aansteker

Of het nu is om een kaarsje aan te steken of een sigaret (don’t smoke kids), een aansteker heb je meestal wel in je tas. Wat je gaat doen is de hals van de fles verwarmen door het vlammetje vlak onder de kurk te houden. Als de kurk uiteindelijk omhoogkomt, dit kan even duren, kan je het laatste stukje er met de hand uittrekken. Et voilà! Een kind kan de was doen.

The key to success

Grote kans dat je je sleutelbos in je tas hebt zitten wanneer je uit huis bent. Je sleutels zijn the key om een fles wijn te openen. Steek je sleutels schuin in de kurk en draai ze vervolgens samen met de kurk rond. Zo draai je de kurk langzaam omhoog.

@Pinterest
@Pinterest

I have a deep, deep love for sneakers

En zéker als ze helpen met het openen van een wijnfles. Je kunt hiervoor iedere schoen gebruiken met een platte en rubberen zool. Plaats de fles ondersteboven tussen je knieën en klem hem vast met je benen. Sla met de zool van de sneaker tegen de onderkant van de fles en herhaal dit tot de kurk loskomt. Niet vergeten om op tijd weer de fles om te draaien…

Slaan tegen een muur

Deze tip raden we alleen aan wanneer er écht geen andere optie is, er komt hier namelijk wat grof geweld bij kijken. Wikkel de fles in een doek (of picknickkleedje in dit geval) en bedek de zijkanten en onderkant – dus niet de bovenkant! Sla met de onderkant van de fles tegen de muur aan en wacht tot de kurk langzaam loskomt. Wat we wel niet over hebben voor een glaasje druivensap.

@Pinterest
@Pinterest

Lees ook: Met deze hack geef jij goedkope wijn een duur smaakje