Wanneer je eindelijk een partner hebt gevonden die jou heel gelukkig maakt, is de angst om hem kwijt te raken natuurlijk groot. Alhoewel we best weten dat jaloezie onze relatie verpest, we kunnen er niets aan doen dat we soms jaloers reageren op situaties die achteraf gezien misschien niets voorstellen. 

Schermafbeelding 2018-12-14 om 14.07.23

Vooral wanneer je in eerdere relaties slecht bent behandeld, zul je snel last hebben van jaloezie. Iemand heeft je ooit pijn gedaan en daarom ben je bang voor een herhaling. Dit zorgt ervoor dat jij constant jaloers en wantrouwend naar je partner kunt zijn, en dat doet je relatie niet ten goede. Het is moeilijk om ineens niet meer jaloers ze zijn, maar om je een beetje op weg te helpen zijn hier een aantal tips:

Relativeren

Is je vriend bijvoorbeeld op pad met zijn collega’s en zitten er een aantal knappe dames tussen? Probeer dan de situatie …. te bekijken. Je partner is niet voor niets bij jou! Negeer de scenario’s in je hoofd en houd jezelf bezig met leuke dingen. Als je toegeeft aan de onzekerheid en jaloezie, dan zul je je alleen maar onnodig slecht voelen.

Waar komt het vandaan?

Probeer na te gaan waar de jaloezie vandaan komt. Komt het door je huidige partner? Of is er eerder in je leven iets gebeurd waardoor je er veel moeite mee hebt. Probeer het niet op je partner af te reageren wanneer dit probleem niet zijn schuld is.

Zelfvertrouwen is de key

Wanneer je in je zelf gelooft en tevreden voor de spiegel kunt staan, dan zul je merken dat ook de jaloezie afneemt. Wanneer jij lekker in je vel zit voel je je aantrekkelijker, en ook je partner zal dit merken. Door het hebben van zelfvertrouwen zullen gedachtes als “ze is toch leuker dan ik” minder snel door je hoofd schieten want, jij mag er zijn!

Praat erover

Je partner zit er net zo erg mee als jij, daarom kun je er het best over praten. Wanneer hij begrijpt waar jouw jaloezie vandaan komt, kan hij daar misschien wat meer begrip voor hebben. Ook kunnen jullie er samen aan werken hoe het minder kan worden.

Lees ook: Mis jij passie in je relatie? Zo blaas jij je relatie nieuw leven in