Jan Kooiman is onlangs veertig geworden, en dat wordt groots gevierd. In samenwerking met fotograaf Marc de Groot, schiet Jan wat smakelijke kiekjes van zijn heerlijke lichaam. Maar wie is Jan nou eigenlijk en waar kan je hem voornamelijk van kennen. Hieronder de prachtige foto’s en background story van hunk Jan Kooiman!

Jan uit de kleren

Ondanks dat Jan inmiddels 40 jaar oud is, ziet hij er nog net zo goddelijk uit! De Nederlandse hunk heeft zijn dansers lichaam aardig goed onderhouden en daar mogen wij allemaal van mee genieten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Danscarrière

Jan kooiman begon zijn carrière als danser! Hij studeerde aan de HAVO en volgde de opleiding ”Uitvoerende Dans” aan de Rotterdamse dansacademie. Van 2000 tot 2009 werkte Kooiman als professionele danser bij het Scapino Ballet. Hij nam in 2016 een video op (letterlijk zonder kleren) in samenwerking met stichting ALS, om geld op te halen voor onderzoek, naar de heftig spierziekte. Hieronder de beelden!

Acteercarrière

Maar al snel maakte Kooiman de switch naar acteren, en was hij te zien als Danny in de hit serie Goede Tijden Slechte Tijden. Naast acteren, zit presenteren ook in het bloed van deze goddelijkheid. Hij presenteerde programma’s zoals: Ik kom bij je eten en opgejaagd op VIJF. Maar waar de meeste van jullie hem voornamelijk van kunnen kennen zijn de films: Verliefd op Ibiza, Toscaanse bruiloft en Hartenstraat. Jan is een echte alleskunner en daarom gaat acteren hem ook makkelijk af!

Familieman

Dat deze goed uitziende man zijn leventje prima voor elkaar heeft, blijkt wel uit zijn mooie gezin. Hij leerde zijn vriendin kennen bij het Scapino Ballet en samen kregen ze twee gezonde dochtertjes Logan en Ava. Kooiman is zeer openhartig over zijn opvoeding, zo vertelde hij in een interview met de Telegraaf dat de meiden naar dezelfde basisschool gaan en absoluut geen tutjes zijn! Wel kiest hij ervoor niet veel te posten van zijn kinderen en vriendin. Jammer maar begrijpelijk natuurlijk! 

Lees ook: 10x knappe Nederlandse mannen boven de 30