Kleur, kleur én nog meer kleur: in anno 2023 hebben we een heleboel kleurrijke items voorbij zien komen. Van meerkleurige schoenen tot extravagante broeken en van felle sjalen tot de gekste jassen. We hebben het allemaal in onze garderobe hangen, maar ben je toe aan een simpel item? Wij hebben de perfecte grijze jas voor je gevonden, die deze herfst en winter zal domineren.

Bron: @purdeylauraa

Dé saaie jas

Kleurrijke kledingitems zijn natuurlijk enig: in deze generatie wordt een fully black outfit écht niet gewaardeerd en wordt verwacht dat je bij het openen van je kledingkast, je ogen kan verblinden door de hoeveelheid felle kleuren. Oké, misschien een beetje overdreven, maar kleur kan in anno 2023 écht niet in je garderobe ontbreken. Spoiler: wist je dat je van kleur dragen een dopamine kick krijgt en je dus een stuk gelukkiger voelt, dan wanneer je donkere, sombere kleuren draagt? Tja, klinkt ook wel logisch.

Nu kunnen we ons wel voorstellen dat je soms naar een basic kledingitem neigt en daar hebben we een trendy oplossing voor gevonden. Deze herfst en winter zal er een ‘saaie’ jas de straten domineren. De meeste mensen denken bij een basic, saaie jas al gauw aan een zwarte jas of misschien zelfs een wit exemplaar. Inderdaad heel saai, maar een goede vervanger voor ‘dat eeuwige zwart’ is een grijze jas. Helemaal niet origineel denk je dan, maar wij geven je een aantal redenen waarom deze jas een hip item is en helpen je een handje om zo’n grijze jas te stylen.

Een grijze jas is een geweldig idee wanneer je op zoek bent naar een wat simpelere jas. Het is een enorm trendy kleuren functioneler dan een witte jas – al helemaal wanneer je een knoeipot bent en goed bent in kleding vies maken.

Daarnaast is een grijze jas fijn te combineren met verschillende kleuren zoals roze, geel en groen. Een ander goed idee is om net een andere teint grijs te gebruiken én deze dus te combineren met je grijze jas. Heb je er niet helemaal een beeld bij en heb je hierbij iets meer hulp nodig? Wij hebben onze favoriete outfits op een rijtje gezet.

1. Verschillende kleuren grijs

Het combineren van je saaie, grijze jas kan met vrijwel elke kleur van de regenboog, maar voor een wat rustigere en warmere vibe, kun je simpelweg ervoor kiezen om een andere teint grijs uit te kiezen. Hierbij kun je denken aan een andere teint grijs voor een truitje, of misschien wel een sjaal. Maar je kunt ook denken aan een donkergrijze, verwassen spijkerbroek.

Maar ook een metallic zilveren broek, zou geweldig staan bij een simpele, grijze jas. De mogelijkheden zijn immens én dat maakt het ons in de ochtend vroeg alleen maar een stuk makkelijker!

2. Gebroken wit

Grijze kleuren staan ook geweldig bij gebroken wit en dan voornamelijk glanzend, zoals een satijnen stof. Het is chique, maar voor elke gelegenheid mogelijk. Je kunt er voor kiezen om een gebroken witte, satijnen jurk te nemen – zoals de onderstaande influencer heeft gedaan – maar je kunt ook kiezen voor een satijnen rok of een satijnen bloesje in diezelfde kleur.

Ook hierin zijn de mogelijkheden groot en is het een perfecte kleurencombinatie voor wanneer je een dagje geen zin hebt in kleur! Wij zijn fan, jij ook?

3. Geel

Het contrast tussen grijs en geel is ook prachtig en maakt het wel één van onze meest favoriete kleurencombinatie van deze selectie. Kies voor een mooie gele tas zoals in de onderstaande foto of ga voor een mooie gele top. Of zijn gele schoenen gecombineerd met een bijpassende gele muts eerder iets voor jou?

4. Blauwgroene teinten

Ook blauwgroene teinten passen heel leuk bij een grijze jas, dit geeft de look in één ogenblik een ander effect. Ga je voor een lichtblauwe oversized gebreide trui of neig je misschien sneller naar die groene broek die in de kast ligt, maar nooit écht leuk hebt kunnen combineren?

5. Roze

Als laatste hebben we de kleurencombinatie tussen grijs en roze, wat de outfit zo romantisch en speels maakt. Vrouwelijke details zijn in anno 2023 weer erg populair en met een grijze jas maak je de look helemaal af. Het contrast tussen de twee kleuren is opvallend, maar niet storend. Je kunt elke teint roze hierbij combineren, alles staat leuk als jij je lekker voelt in je fit!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@lauri.style)