Dat kaas slecht voor je zou zijn is oud nieuws. En wederom kwamen we een onderzoek tegen waaruit blijkt dat je langer leeft als je kaas eet. Hier worden wij natuurlijk erg blij van. Het zou hier gaan om specifieke kazen die ervoor zorgen dat je een hogere levensverwachting hebt. Hoe dat precies zit leggen wij je hier uit!

Kaas eten zonder schuldgevoel

Vanaf nu hoef je niet meer die ranzige (en veel te dure) plantaardige kaassoorten te eten. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over je gezondheid als je kaas eet. De Universiteit van Texas deed onderzoek naar het stofje spermidine, dat een goede werking heeft op je gezondheid. Dit stofje zorgt ervoor dat beschadigde levercellen stoppen met zich te delen. Daarnaast zou het stofje leverfibrose (dit is littekenweefsel in de lever) tegengaan en de kans op HCC (de meest voorkomende vorm van leverkanker) verkleinen. Wow!

Leef je langer als je kaas eet?

Spoiler: JA! Kaas heeft dus meerdere voordelen voor je lever, maar zou daarnaast ook je levensverwachting verhogen. Dit is echter alleen nog op muizen getest, en dus niet op mensen. De muizen die dit stofje kregen toegediend leefden gemiddeld 25 procent langer dan de muizen die dit niet kregen. Je vindt dit stofje vooral in oude kazen, brie, blauw kazen, cheddar en sommige soorten mozzarella en parmezaanse kaas.

Niet alleen is het dus hartstikke goed voor je om kaas te eten, het is zelfs goed voor de lijn! Er zijn namelijk een aantal kaassoorten die hartstikke light zijn en daarom je gewichtsverlies niet in de weg zullen staan. Zo passen jonge kaassoorten en geitenkazen perfect in een gezond voedingspatroon. En met een stukje brie op zijn tijd is natuurlijk ook helemaal niets mis. Geniet met mate ;).

Lees ook: Afvallen en kaas eten? Deze kazen zijn goed voor de lijn!