Als klein meisje wist je niet hoe snel je naar huis moest sprinten als je de schoolbel hoorde. Samen met je beste vriendin, onder genot van een zak chips en een groot glas limonade keek je rustig urenlang achter elkaar naar je favoriete series. Herinner jij je nog waar je het allerliefste naar keek?

Knofje (2001)

Wie kent Knofje nog? De roodharige kleuter van 4 (en een half) jaar met een eigen willetje. Samen met haar knuffel Flut beleefde ze de grootste avonturen in- en rondom het huis. Door Knofje wilde jij absoluut géén spruitjes meer eten!

knofje-femfem

Foto via Entoen.tv

ZOOP (2004-2006)

Het divagedrag van Bionda, de toffe kapsels van Taffie en de liefdesliedjes van Bastiaan. Iedereen herkent zijn favoriete personages uit de populaire Nickelodeon serie nog wel. Acht jongeren volgden een opleiding tot dierenverzorger in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar zich de grootste avonturen afspeelden. Naast de 3 seizoenen verschenen er ook nog 3 films: Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Zuid-Amerika (2007).

zoop-femfem

Foto via Independentfilms 

Dunya en Desie (2002-2004)

De hartsvriendinnen Dunya en Desie delen lief en leed met elkaar en zijn onafscheidelijk. Samen zetten ze Amsterdam-Noord op stelten en proberen ze antwoorden te vinden op hun levensvragen. In 2008 kwam de film Dunya en Desie in Marokko uit, waarin Desie opzoek gaat naar haar vader in Marokko. Wij wisten niet hoe snel we richting de bioscoop moesten sprinten.

DunyaDesie-femfem

Foto via Zapp

Lizzie McGuire (2001-2004)

De jonge Hilary Duff als Lizzie McGuire, hoe ze als onhandige tiener haar middelbareschooltijd door probeerde te komen. Haar alter ego, de geanimeerde Lizzie, zei altijd wat ze eigenlijk dacht maar niet durfde te zeggen.

lizzie-femfem

Hamtaro (2003-2005)

De schattige hamster Hamtaro was het meest geliefde huisdier op de buis. We smeekten na het zien van Hamtaro áltijd bij onze ouders om een hamster, maar helaas met weinig resultaat. Wanneer het baasje van Hamtaro naar school ging, glipte hij stiekem weg uit zijn kooi en bracht hond Bernard hem naar het ondergrondse Ham-Ham clubhuis. Samen met zijn hamster vrienden maakte hij de tofste dingen mee!

Hamtaro-femfem

Foto via Wallpapercave 

Ga jij na het lezen van dit artikel een van bovenstaande series terug kijken?

Liever iets actievers doen? Deze spelletjes deed jij vast ook in je jeugd!