Tegenwoordig zitten we op onze laptop of mobiel spelletjes te spelen. Maar er was een tijd dat bordspellen en kaartspellen ontzettend populair waren. En sommige zijn dat nog steeds! Veel van je favoriete spelletjes zijn nog steeds te koop. Tijd om herinneringen naar boven te halen van vroeger toen je met je vriendinnen en familie fanatiek spelletjes speelde.

Droomtelefoon

Het favoriete meidenspel van vroeger. Het was de Tinder van de jaren ’90.  Ga op zoek naar jouw droomjongen en vraag hem mee op date.

Droomtelefoon femfem

Foto via Cultradar

Dokter Bibber

Kan jij met chirurgische precisie de organen van de patiënt eruit halen? Pak het pincet en probeer de operatie tot een succesvol einde te brengen. Elke keer weer schrok je van het geluid als je teveel met je handen bibberde en raakte je onwijs gefrustreerd wanneer het voor de zóveelste keer niet lukte om die appel te pakken.

Cluedo

Het populairste misdaadspel van vroeger. Er is een moord gepleegd en je moest als speler het mysterie zien op te lossen. Mega irritant wanneer je vriendin zei het te weten, terwijl jij werkelijk nog géén idee had.

Mens erger je niet

Hét spel waarbij je je behoorlijk ergerde omdat je de dobbelstenen maar niet in jouw voordeel gooide. Een echte klassieker.

Giebelen

Ook een echt meidenspel was Giebelen. Kom achter de waarheid met de leugendetector. Met vragen als “vind je je tante vaak stom?”, “heb je wel eens een week niet gedoucht?” en “heb je wel eens gezegd dat je ziek was omdat er een toets gepland stond?”. Je kreeg oprecht een rood hoofd wanneer je echt de waarheid sprak, maar de leugendetector zei van niet.

Halli Galli

Een zenuwslopend reactie spel. Druk als eerste op de bel als er vijf stuks van dezelfde vrucht zichtbaar zijn. Tegenwoordig is dit spel een populair drankspel. Want ja, je jeugd herbeleven blijft leuk en helemaal wanneer er drank in het spel is.

Het betoverende doolhof

Verschuif de gangen en ga op zoek naar prachtige schatten. Je moest het spel slim spelen om deze schatten te bemachtigen. Het nieuwe spel kan je zelfs spelen in het donker!

Twister

Kom in beweging en speel een lekker potje Twister. Wurm jezelf in onhandige houdingen en blijf het langst overeind staan. Dit spel wordt nog leuker met een drankje op..

Levensweg

Met dit spel kon je je hele leven uitstippelen. Kreeg je een gezin, een goede baan, grote boetes of een goed pensioen. Laat het rad van fortuin je lot bepalen! Tegenwoordig zijn we een stuk ouder, maar dit spel blijft leuk om te spelen. Klopt het een beetje met hoe je echte leven er momenteel uitziet?

Yahtzee

Het spel wat je altijd meenam op vakantie was Yahtzee. Met de dobbelstenen gooien en op goed geluk hopen dat je een Yahtzee of grote straat gooide.

Pim Pam Pet

Geef antwoorden met behulp van het alfabet. Sommige woorden zijn heel makkelijk, maar het is toch best lastig om iets te bedenken wat je op je brood kan smeren wat begint met een Q. Fanatiek worden we hier wel van.

 Nog meer spelletjes inspiratie nodig? Dit zijn de leukste spellen om te doen met vriendinnen.