Samenwonen: een belangrijke, maar ook grote stap in je relatie. Jij en je lover zijn waarschijnlijk helemaal hotel de botel en bevinden jullie (nog) in de zevende hemel. Het lijkt dan ook allemaal geweldig wanneer jullie samen in één huis gaan wonen, maar er zijn toch een aantal ongemakkelijke momenten waar jullie voor het eerst tegenaan zullen lopen. Gaan jij en je vriend samenwonen? Dan zal jouw vriend waarschijnlijk moeten wennen aan een aantal dingen.

Even wennen

Jullie kennen elkaar eigenlijk op je leukst! Jullie spreken af om elkaar te zien, dus bij elke date kom jij in je beste outfit aanzetten. Daarnaast hebben jullie nog helemaal geen last van die kleine discussies. Er zal dan ook wel het een en ander veranderen wanneer jij en je vriend samenwonen. Mannen moeten aan deze dingen van vrouwen enorm wennen.

jij en je vriend samenwonen
Bron: Friends

1. De hoeveelheid romcoms die hij zal moeten kijken

We zijn nou eenmaal vrouwen dus we kunnen eindeloos wegzwijmelen bij de onvoorspelbare romcoms die allemaal hetzelfde aflopen. Dat we er regelmatig weer eentje aanzetten, kan bij jouw lover voor grote ergernissen zorgen. Hij geniet er namelijk helemaal niet van.

2. De afwas

Hoewel het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, is dat het vaak wel. Discussies over waarom de afwas weer eens niet gedaan is, zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Ook met een vaatwasser loop je tegen hetzelfde probleem aan. Deze moet namelijk nog in- en uitgeruimd worden. Reken maar dat het even tijd zal kosten om hier aan te wennen.

3. Er is minder alone-time

Daar waar hij eerder altijd hele avonden kon gamen of eigen series kijken, is daar nu minder tijd voor. Natuurlijk is het belangrijk om je vriend de tijd voor zichzelf te gunnen en geven, maar af en toe wil jij natuurlijk ook een beetje aandacht. Daar zal hij even aan moeten wennen als jij en je vriend samenwonen.

4. Jij doet ook een grote boodschap

Iedere vrouw probeert de grote boodschap wel eens uit te stellen tot ze weer in haar eigen huis is. Guilty! Wanneer jullie samenwonen is er geen ontkomen meer aan en zul je die grote boodschap toch echt in het bijzijn van je vriend moeten doen. Misschien gaat er wel een wereld voor hem open!

5. Dates bestaan voornamelijk uit series bingen

Jullie moeten er nu echt aan denken om date nights buiten de deur te doen, want op de bank chillen met een serie klinkt ineens een stuk aantrekkelijker. Mannen vinden dit misschien jammer, want bankhangavonden eindigen vaak minder spectaculair dan een echte datenight.

Lees ook: Dit kan je verwachten als je gaat samenwonen