Dat Victoria’s Secret alleen maar modellen met size 0 in hun campagnes gebruikt, is gelukkig (!) verleden tijd. Het Amerikaanse lingeriemerk kwam een tijd geleden onder vuur te staan omdat ze maar één enkel lichaamstype vertegenwoordigden. We waren dan ook maar al te blij toen we Jill Kortleve, in een campagne van VS zagen schitteren.

Bron: Instagram @jilla.tequila
Bron: Instagram @jilla.tequila

Wie is Jill Kortleve?

Jill Kortleve is een model met Nederlandse en Surinaamse afkomst. Maar de meeste mensen kennen haar van haar super volle wenkbrauwen, harige armen of haar iconische Instagram account @jilla.tequila. Jill dacht vroeger nooit dat ze model kon worden, ze zag er namelijk niet zo uit als de standaard modellen. Toch brak ze door: haar eerste shoot was voor Nike en onlangs liep ze als één van de eerste curve modellen voor Chanel tijdens Paris Fashion Week.

Jill is zo’n beetje het gezicht van de Body Positivity movement dat zich afspeelt in de fashion scène sinds een aantal seizoenen. Geloof ons: dat een ‘curve’ model op de catwalk in Parijs verschijnt is nieuw, but we’re totally here for it. Inmiddels heeft Jill voor modehuizen als Fendi, Michael Kors, Chanel en Alexander McQueen gewerkt en is ze nu het gezicht van de nieuwste campagne van Victoria’s Secret. Is de fashion industrie eindelijk aan het veranderen?

Jill voor Victoria’s Secret

Het Nederlanse model ziet er beeldschoon uit in de nieuwe campagne van het lingeriemerk Victoria’s Secret. Ze draagt een prachtig lingeriesetje met een rode kimono. Uhm, meer Jill graag!

On the gram

De modeindustrie stapt steeds meer van het idee af dat het allemaal om de looks zou gaan, en richt zich steeds meer op de persoonlijkheid van de modellen. Zou dit één van de redenen zijn achter Kortleve’s doorbraak? Op Instagram post ze de meest goofy foto’s van zichzelf. Aan zelfspot is geen gebrek bij Jill!

Lees ook: Eindelijk! Victoria’s Secret opent eerste lingerie store in Amsterdam