Hij riep het al een jaar lang: “Joost Klein for Eurovision 2024”, en het is hem gelukt. Na een belletje van de organisatie achter het grote liedjesfestijn, heeft rapper Joost Klein te horen gekregen dat hij Nederland mag vertegenwoordigen.

joost klein eurovisie songfestival (1)
Bron: @joostklein

Gekozen uit 600 nummers

Joost Klein, die je misschien beter kent als gewoon Joost, heeft zijn stempel gedrukt met hits als Droom Groot, Ome Robert, Scandinavian Boy en Friesenjung. Deze 26-jarige zanger heeft de sociale media op zijn kop gezet, en zelfs NPO 3FM was zo onder de indruk dat ze een heuse petitie zijn gestart om hem op dat grote podium te krijgen. En je gelooft het niet, maar tienduizenden fans hebben die petitie ondertekend.

Op de socials van Joost Klein pronkten al maandenlang foto’s en video’s met teksten over het Eurovisie Songfestival. Ook deelde Joost eerder een foto met rapper Donnie, waarbij duidelijk werd dat de twee samen een nummer hadden geschreven. “Lieve mensies, net het beste liedje voor Eurovisie 2024 geschreven met mโ€™n gabber๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚”, lazen we bij het kiekje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARADONNIE (@maradonnie)

Live optreden

Na het selecteren van de inzendingen, moesten de artiesten hun nummers live brengen voor de commissie. Dat is ingevoerd nadat Mia Nicolai en Dion Cooper eerder dit jaar een soort van muzikale ramp veroorzaakten. Het duo had namelijk nog niet eerder samen op een podium gestaan, iets wat dan ook eh… niet heel soepel verliep. Het duo haalde vorig jaar dan ook de finale niet.

Het nummer van Joost maakte indruk bij de commissie. “Er waren veel inzendingen uit allerlei genres, maar zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie”, zegt Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie. “Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.”

Welk nummer Joost Klein heeft geschreven om Nederland te vertegenwoordigen, dat weten we helaas nog niet. Wel kunnen we voorspellen dat het allesbehalve een rustig nummertje zal worden, waarbij Joost vast nog wat gekke twist zal toevoegen.