Velen fantaseren over de ideale partner en focussen zich vooral op het moment dat ze deze tegen het lijf zullen lopen. Maar het is veel belangrijker om je op jezelf te focussen. Je eigenwaarde en zelfrespect zijn namelijk van invloed op het soort mensen wat je aantrekt in je leven. Met deze tips leer jij jezelf beter begrijpen en zul je positieve mensen aantrekken.

Charming girl smiling

Verander negatieve gedachten

Jouw gedachtes kunnen van invloed zijn op je gevoel van eigenwaarde en hoe je anderen jouw laat behandelen. Probeer negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes. De eerste stap is om te erkennen dat je negatieve stemmetjes in je hoofd hebt. Verander deze. Veel mensen vertellen zichzelf bijvoorbeeld dat ze nooit de ware tegen het lijf zullen lopen of dat ze zelf niet goed genoeg zijn. Probeer zulke gedachtes meteen om te zetten in iets positiefs en denk vooral niet slecht over jezelf.

Bepaal je sterke punten en passies

Voordat je een relatie met iemand aangaat, is het belangrijk om vast te stellen wat je gelukkig maakt, wat je passies zijn en wat je sterke punten zijn. Je wil zelf waarschijnlijk ook iemand die weet wat zijn interesses zijn en in staat zijn om te bepalen waar ze gelukkig van worden. Probeer dus te ontdekken wat je passies zijn. Als je dit lastig vindt, kun je bijvoorbeeld een stapel tijdschriften pakken en alles wat er voor jou uitspringt uitknippen. Zo kom je er vanzelf achter waar je enthousiast van wordt.

Spendeer meer tijd met jezelf

Voordat je begint met daten, kun je beter eerst je eigen beste vriend zijn. Spendeer dus wat meer tijd met jezelf. Doe iets waar je gelukkig van wordt. Misschien is dat wel mediteren of een wandeling in de natuur. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf beter zult behandelen en schept wellicht meer mogelijkheden om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses.

Leer van vorige relaties

Vaak kun je belangrijke lessen halen uit vorige relaties. Alle relaties zijn namelijk een kans om te groeien. Gebruik de dingen die je niet leuk vond of die niet werkten in een relatie om te bepalen wat je wil. Ga na of er sprake was van bepaalde patronen in relaties. Vraag jezelf af of sommige partners dezelfde eigenschappen hadden en bedenk waarom jij je hierdoor aangetrokken voelde. Maak hier een lijst van en zo kom je er gauw genoeg achter wat je wel en niet wil.

Laat het los

Wanneer het duidelijk is voor jezelf wat voor relatie je zou willen, is het belangrijk om er vertrouwen in te hebben dat het zal gebeuren. Het is goed om reflectief en zelfbewust te zijn, maar probeer niet iedere situatie te overdenken. Richt je op dingen waar je controle over hebt, zoals je houding, je gedachtes en vriendschappen. Zodra je het leven leeft wat je echt wil, trek je vanzelf de juiste mensen aan.