De trouwdag hoort de mooiste dag van je leven te zijn. Samen met “the one” laat je vastleggen dat jullie het zijn voor elkaar. Maar wat als je zelf deze perfecte persoon bent? Dit overkwam Juul: ze is klaar met daten en trouwt met zichzelf.

Jezelf ten huwelijk vragen

We kunnen wel stellen dat het de droom van iedere vrouw is om ten huwelijk gevraagd te worden. Een vrouw genaamd Juul wilde echter niet wachten tot Mr. Perfect om haar hand vroeg en nam het heft in eigen handen. Ze was dan ook dolgelukkig toen ze zichzelf ten huwelijk vroeg in de vlindertuin in Amsterdam. Ze ging op één knie met in haar hand een ring. Super romantisch!

Sommige zullen Juul voor gek verklaren, maar eigenlijk begrijpen wij haar enorm goed. Daten is nu eenmaal lastig en geluk in de liefde had ze nog nooit gehad. Daarnaast besefte ze in 2013 dat ze aseksueel is en dus geen seksueel verlangen heeft. Iemand vinden die daar hetzelfde over denkt blijkt een enorme opgave te zijn.

Het boek ‘Trouw Aan Jezelf’

Juul ontdekte het boek ‘Trouw Aan Jezelf’ en kwam tot de schokkende conclusie dat ze dit al jaren niet meer was. Ze was klaar met de maatschappij en de verwachtingen van anderen. Haar moeder grapte dat ze met zichzelf moest gaan trouwen, wat haar niet zo slecht in de oren klonk.

Daten met jezelf

We’re here voor de nodige me-time maar Juul nam dit wel heel serieus. Voor ze in een relatie stapte met zichzelf wilde ze eerst op date. Ze ging alleen naar de bioscoop, de kroeg en reserveerde een tafel voor één in een restaurant. Juul vond de dates erg geslaagd en wilde de relatie naar een hoger level tillen. Daarom besloot ze met zichzelf te trouwen! Ze stuurde haar familie trouwkaarten toe, kocht een trouwjurk, koos een taart en besloot een groot feest te geven.

De reacties van familie en vrienden

Dat iemand trouwt met zichzelf hoor je niet op een dagelijkse basis. Hierdoor kreeg ze ook wat lacherige reacties van familie en vrienden. Zelf vond ze dit stiekem een beetje gek en besloot met een relatietherapeut in gesprek te gaan, boeken te lezen en workshopt te volgen. Uiteindelijk wist ze zeker dat dit de juiste keuze voor haar was.

Lees ook: Emma is klaar met mannen en gaat nu trouwen met een boom!