Er zijn van die schoonheidsidealen waar we allemaal eigenlijk wat harder voor willen lopen. Soms is het gemakkelijk zelf te creëren, maar soms zit het gewoon niet in de genen en zul je er een cosmetische ingreep voor moeten ondergaan om het te kunnen bereiken. Zo bijvoorbeeld ook met die perfecte kaaklijn. Een cosmetische ingreep is nogal wat. waardoor je deze keuze niet zomaar maakt. Twijfel jij of je wil beginnen aan kaaklijn fillers? Lees dan hier verder en kom er zo alles over te weten.

kaaklijn fillers
Instagram @bellahadid

Waarom kiezen voor kaaklijn fillers?

Je zou niet de eerste zijn die kaaklijn filters overweegt. Het is niet de meest gekozen behandeling, maar komt toch best vaak voor. Dit komt simpelweg doordat lang niet alle mensen tevreden zijn over hoe hun kaaklijn eruit ziet en er valt van alles en nog wat op aan te merken. Daarnaast kan je kaaklijn gaandeweg de jaren ook iets meer uitzakken. Dit noemt men ook wel de theezakjes en deze geven je niet de allerbeste uitstraling. Kaaklijn fillers kunnen hiervoor de oplossing bieden.

Wat zijn de gevaren?

Uiteraard gaan dit soort cosmetische ingrepen in de meeste gevallen gewoon goed. Toch bestaat er altijd een kans dat je er vervelende bijwerkingen aan over houdt, omdat er tijdens de ingreep iets anders gaat dan zou moeten. Het is handig om voorbereid te zijn op wat er eventueel kan gebeuren, zodat je er beter op kunt anticiperen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er rondom je kaak speekselklieren zitten. Dit is niet gek en we hoeven dan ook niet uit te leggen hoe dit zit! Wel is het belangrijk om te vertellen dat er een mogelijkheid bestaat dat er in zo’n klier geprikt wordt. Als dat gebeurt, bestaat de kans dat de klier gaat ontsteken. Dit kan nare gevolgen hebben. Het kan gaan zwellen, kloppende gevoelens geven of pijn doen. Daarnaast kunnen er zenuwen beschadigd worden. Hierdoor heb je in sommige delen van je gezicht daarna minder of geen gevoel. Verder kunnen fillers – in alle gevallen- in je bloedvaten belanden. Dit kan ervoor zorgen dat er te lang geen bloed meer doorheen loopt, waardoor er een deel kan afsterven.

De laatste complicatie is vervelend, maar heb je in eigen hand. Wanneer je voor een goede arts kiest, is de kans hierop kleiner. Daarnaast kan met hyaluronidase gezorgd worden voor oplossing van de filler wanner je er snel bij bent! Wees dus kritisch op je keuze voor de kliniek of arts!

Wat kosten kaaklijn fillers?

En dan natuurlijk dé vraag waar iedereen het antwoord op wil hebben. Wat kosten die kaaklijn fillers nou? Dat is eigenlijk wat lastig te zeggen, maar je mag er vanuit gaan dat de behandeling je minstens 550 euro zal kosten. Toch is het wel afhankelijk van een aantal factoren, waaronder bijvoorbeeld de vorm van je gezicht. In sommige gevallen is er meer filler nodig dan in andere gevallen. Dat merk je dan ook in de prijs!

Lees ook: Alles wat je wil eten voor je lipfillers neemt: soorten, risico’s en meer