Het streven om een paar kilootjes kwijt te raken? Dat vereist een plan van aanpak. Je past je voeding een tikkeltje aan en denkt daarbij waarschijnlijk dat het ook verstandiger is om minder kaas te eten. Of het nou gesmolten kaas is op een tosti, lekker over je pasta heen of gewoon een broodje kaas. Goed nieuws voor iedereen die een kaasverslaving heeft: je hoeft het heus niet te vermijden wanneer je wilt afvallen. Sterker nog, je kan het zo veel eten als je wilt. Het enige waar je op moet letten is wat voor soort kaas het is.

Brie

Monica Auslander, voeding consultant van RSP Nutrition, geeft aan dat brie eten alsnog verstandig is. Het zit namelijk vol met vitamine B6 en B12 wat zorgt voor een energie boost in je lichaam. Het fijne ook aan brie is dat het redelijk machtig is, dus je hoeft je niet druk te maken dat je er te veel van gaat eten.

Feta

Feta is gemaakt van schapenmelk en eventueel aangevuld met geitenmelk wat betekent dat het makkelijker is te verteren. Ook zit het vol met vitamin B wat goed is voor je energie niveaus en metabolisme.

Geitenkaas

Goat cheese tends to be lighter in fat and calories per gram and has a mild flavor,’ geeft Monica aan. Ook is het lager in lactose, bevat probiotica en kan helpen tegen ontstekingen.

Parmesan

Volgen Monica is dit het beste om te eten als je ook bezig bent met afvallen want het is laag in calorieën: zo’n 20 calorieën per 1.5 gram. Ook zit er in Parmezaanse kaas vitamine A en calcium.

Stripkaas

Iets wat je vast vaak at als snack toen je klein: stripkaas. Denk hierbij aan Babybel enzo.  Stripkaas (string cheese) is laag in calorieën dus prima om op te snacken als je aan het diëten bent.

Allerlekkerste borrelplank ik elkaar knutselen? Dit zijn de producten die je nodig hebt.