Leuk al die festivals maar dat kamperen in de modder vind je iets minder. Lange rijen voor de douches, geen wifi of elektriciteit en al helemaal geen roomservice. Maar het hoort er nu eenmaal bij. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om de festival camping te overleven zodat je toch lekker van je festival kunt genieten.

festival-zonnebril-voorbereiding-FEMFEM

Droogshampoo is je redding

Neem droogshampoo mee. De rij voor de douche kan weleens veel te lang zijn. Je wil natuurlijk niets van het festival missen. Stel je voor dat je nog in de rij staat terwijl jouw favoriete artiest al op het podium staat. Droogshampoo zou weleens je redding kunnen betekenen.

Lichte laagjes

Als je aan het inpakken bent voor een festival, neem dan alleen lichte en comfortabele kleding mee. Laat die zware leren broek maar thuis, kies liever voor je favoriete shorts. Neem wel genoeg laagjes mee, denk aan een dunne wollen trui of een regenjack dat makkelijk opvouwbaar is.

Koop een powerbank

Investeer in een goede powerbank voor je telefoon. Je hebt waarschijnlijk geen elektriciteit bij je tent en je wil niet dat je batterij er tijdens een show mee ophoudt. Er zijn talloze versies beschikbaar. Je kunt zelf een hoesje met een extra batterij erin kopen. Zo gaat je telefoon extra lang mee en kom je het weekend zeker door.

Niet vergeten:

Haar elastiekjes

Je lange haar zal je dankbaar zijn. Na een weekend in de modder en een plens bier over je heen te hebben gekregen zijn vlechten een ware uitkomst.

Goedkope zonnebril

Een zonnebril maakt je outfit af en beschermt je ogen tegen de zon. Neem alleen je goedkope zonnebril mee, dan hoef je je geen zorgen te maken als je hem per ongeluk verliest of ergens laat liggen.

Gezichtsdoekjes

Deze doekjes kun je overal voor gebruiken, niet alleen om je make-up eraf te halen maar ook om je gezicht ’s ochtends mee wakker te maken. Gebruik ze om je op te frissen na een dansfeestje of om je zonnebrand van je benen af te halen. Zo blijf je de hele dag lekker fris.

Oordopjes

Oordopjes zijn een must. Het feest houdt nooit op op een festival camping. Zorg dus dat je je oordopjes in kan doen voor je nodige schoonheidsslaapje.

Comfortabele schoenen

Laat je nieuwe sandaaltjes maar thuis. De schoenen die je meeneemt worden gegarandeerd vies, dus kies voor een oud paar. Je moet ze het hele weekend aan dus een comfortabele schoenen zijn een pre.

6 avontuurlijke glampings: alle lusten, geen lasten