Zomer 2020 betekent voor velen vakantie in eigen land. Óf erop uit met de auto, in binnen of buitenland. De bestemming? De camping! In Nederland, in Duitsland, in België of in Frankrijk. Maar een echte kampeerfan….daar herken jij je zéker niet in! Don’t worry: kamperen kun je leren. Lange rijen voor de douches, geen wifi of elektriciteit en al helemaal geen roomservice. Maar het hoort er nu eenmaal bij. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om de camping te overleven zodat je toch lekker van je vakantie kunt genieten.

festival-zonnebril-voorbereiding-FEMFEM

Droogshampoo is je redding

Neem droogshampoo mee. De rij voor de douche kan weleens lang zijn. En je wilt natuurlijk ook gewoon van de omgeving genieten en leuke dingen doen. Droogshampoo is je redder in nood. Je lokken wassen, doe je alleen wanneer het echt nodig is. Tot die tijd redt het poeder je én voorziet je van extra volume.

Lichte laagjes

Als je aan het inpakken bent voor de camping, neem dan alleen lichte en comfortabele kleding mee. Laat die zware leren broek maar thuis, kies liever voor je favoriete shorts. Neem wel genoeg laagjes mee, denk aan een dunne wollen trui of een regenjack dat makkelijk opvouwbaar is.

Koop een powerbank

Investeer in een goede powerbank voor je telefoon. Misschien laat je batterij je halverwege de dag in de steek of nog erger: je hebt geen elektriciteit bij je tent. Je kunt zelfs een hoesje met een extra batterij erin kopen. Zo gaat je telefoon extra lang mee en zit je niet zonder telefoon. Ook al is het natuurlijk wel lekker hem af en toe even op vliegtuigstand te zetten, om zelf even helemaal op te laden.

Niet vergeten:

Haar elastiekjes

Je haar zal je dankbaar zijn. Die lokken doe je gewoon vast wanneer je even praktisch wilt zijn. Lees: tijdens de afwas na jouw campingmaal ;-).

Goedkope zonnebril

Een zonnebril maakt je outfit af en beschermt je ogen tegen de zon. Neem alleen je goedkope zonnebril mee, dan hoef je je geen zorgen te maken als je hem per ongeluk verliest of ergens laat liggen.

Gezichtsdoekjes

Deze doekjes kun je overal voor gebruiken, niet alleen om je make-up eraf te halen maar ook om je gezicht ’s ochtends mee wakker te maken. Gebruik ze om je op te frissen of om je zonnebrand van je benen af te halen. Zo blijf je de hele dag lekker fris.

Oordopjes

Oordopjes zijn een must. Op een camping leeft het altijd en je zult het beleven: waarschijnlijk nét op de momenten dat jij toch echt graag wilt slapen. Zorg dus dat je je oordopjes in kan doen voor je nodige schoonheidsslaapje. En misschien is een slaapmasker ook handig wanneer de campinglichten ’s nachts aanblijven en jij volledige verduistering nodig hebt om te slapen.

Comfortabele schoenen

Laat je nieuwe sandaaltjes maar thuis. De schoenen die je meeneemt moeten waarschijnlijk flinke afstanden afleggen én worden blootgesteld aan grasvelden en modder, dus kies voor een oud paar. Comfortabele schoenen zijn echt een pre.

Lees ook: 6 avontuurlijke glampings: alle lusten, geen lasten