Bij leuke dingen komen er altijd nadelen kijken, zo ook bij seks. Wanneer je niet aan een anticonceptie denkt kan je zwanger raken én zonder protectie heb je kans dat je een SOA oploopt. Enne, dat laatste wil je echt niet. Je kan er namelijk moeilijk van af komen en je kan er zelfs levenslang last van houden. Maar kan je van beffen of gebeft worden dan ook een SOA krijgen?

Kan je van beffen een SOA krijgen
Bron: 365 dni

Wat is een SOA?

Laten we beginnen met het belangrijkste: wat is een SOA eigenlijk? SOA = een seksuele overdraagbare aandoening. Een SOA is gewoon een ziekte die je kunt krijgen door seks met iemand te hebben en ook weer door kunt geven aan een ander. Maar zo ‘gewoon’ is het ook weer niet. Het is namelijk belangrijk om deze op tijd te behandelen. Een SOA kan namelijk ernstige gevolgen hebben, zoals verminderde vruchtbaarheid of zelfs onvruchtbaarheid.

De meest voorkomende soa’s in Nederland zijn: chlamydia, gonorroe, hepatitis B, syfilis, hiv, genitale wratten en herpes.

Kan je van iemand beffen of gebeft worden een SOA krijgen?

Veel mensen vragen zich of je een SOA kunt krijgen door het beffen of gebeft worden. Dit komt omdat er meestal geen beflapjes gebruikt worden tijdens de orale seks. Maar na dit artikel zal je zo’n lapje waarschijnlijk wat sneller overwegen, het antwoord is namelijk helaas ja. Je kan inderdaad van iemand beffen of gebeft worden een SOA krijgen. De kans is wel kleiner dan wanneer de piemel in de vagina of anus gaat, maar het kan dus wel.

De vagina waar je namelijk op dat moment aan likt kan een SOA hebben waardoor er een kans is dat jij deze overdraagt in je mond. Maar ook andersom is het mogelijk. Waar wij je vooral voor willen waarschuwen is dat onschuldige koortslipje die je bedpartner bij zijn lip heeft. Een koortslip is namelijk gewoon herpes. Let dus goed op, want dat wil je écht vermijden!

Beffen met een beflapje

We know: beffen met een beflapje klinkt stom, maar is het helemaal niet. Je bent tenslotte wel veilig bezig, dat is totaal niet stom. Enne, zo’n lapje is echt niet zo erg als je denkt. Het is eigenlijk niet meer dan een dun laagje rubber. Dit leg je over de vagina en het beffen gaat uiteraard precies op dezelfde manier.

Geen zin om je geld uit te geven aan zo’n ding? Begrijpelijk, maar gelukkig kan je een beflapje ook zelf creëren. Het enige wat je nodig hebt, is een condoom en een schaar. Knip het condoom open én tada! Leg deze over de vagina heen én jullie zijn klaar om de hele boel veilig te beffen!