Het hebben van een comfortabele werkplek is ontzettend belangrijk. Om goed je werk te kunnen doen, moet je je natuurlijk wel kunnen concentreren. Nou klinkt een grijs kantoor zonder enige afleidingen misschien als de meest praktische optie, niets is minder waar. Je wordt pas echt gemotiveerd wanneer je kantoor een warme, fijne werkplek is, waar je graag je tijd doorbrengt. Hier zijn 5 tips om jouw kantoor een stukje comfortabeler te maken!

@Weheartit
@Weheartit

1. Koop een goede bureaustoel

Aangezien je waarschijnlijk 7 à 8 uur lang achter je computer zit, is een comfortabele bureaustoel een must. Niet alleen kan je je minder goed concentreren wanneer je op een rotstoeltje zit, ook zal je het aan het einde van de dag in je rug voelen. Niemand heeft zin in rug-, nek-, en schouderklachten. Het is daarom belangrijk dat je investeert in een goede bureaustoel die je hele lichaam ondersteunt. Probeer gewoon een aantal stoelen uit in de winkel om erachter te komen welke stoel het beste bij jou past. Tip: zorg dat je bureaustoel verstelbaar is, zodat hij perfect kan aansluiten op jouw bureau!

2. Fleur je kantoor op met plantjes

Je kantoor wordt al een stuk gezelliger met wat leuke, schattige plantjes. Niet alleen maken een paar leuke kamerplanten jouw kantoor fleuriger, ook hebben veel kamerplanten een luchtzuiverende werking waardoor je kantoor frisser wordt! Varens, Calathea’s en Spathiphyllums zijn perfecte planten om de lucht in jouw kantoor schoner te maken. Daarnaast is het verzorgen van de plantjes een fijne manier om even weg te stappen van je computerscherm.

3. Zorg dat je genoeg ruimte hebt

Wanneer je hele bureau vol ligt met papieren, pennen en lege koffiekopjes, wordt het moeilijker om gestructureerd je werk te doen. Zorg daarom dat je genoeg ruimte hebt om normaal je werk te kunnen doen. Berg aan het einde van je werkdag de spullen die je voorlopig niet meer gaat gebruiken op zodat je de volgende dag weer met een schoon, leeg bureau begint. Niet alleen begin je op die manier makkelijker aan een nieuwe werkdag, ook zal je alles beter op een rijtje hebben. Een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd, toch?

4. Laat genoeg daglicht naar binnen komen

Als er iets is wat mensen vervelend vinden op hun werk, is het wel het Tl-licht. In de winter komen mensen vaak ’s ochtends in het donker op kantoor aan en gaan ze ’s middags in het donker ook weer naar huis. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die de hele dag in kunstmatig licht werken, meer vermoeid zijn dan mensen die in natuurlijk licht werken. Wanneer we te weinig tijd in het daglicht besteden, kunnen we een vitamine D tekort krijgen waardoor we vermoeid en lusteloos worden. Zorg daarom dat er genoeg daglicht jouw kantoortje binnenkomt. Wat is er nou fijner dan de warme zon op je gezicht?

5. Zet bluetooth boxjes neer

Een setje bluetooth boxjes waar je een lekker achtergrondmuziekje op kan afspelen, is een fijne manier om je werkdag een stukje gezelliger te maken. Hoewel een rockconcert luisteren tijdens het werk misschien niet het beste idee is, zullen veel mensen zich beter concentreren wanneer er een rustig muziekje op de achtergrond aan staat. Je zal bewust of onbewust relaxer worden van deze gezellige werksfeer!

Vind jij het thuiswerken moeilijker dan verwacht? Check hier 5 handige tips om gemotiveerd thuis te blijven werken!