Soms heb je het idee dat iedere dag hetzelfde is, je gaat namelijk iedere dag weer naar kantoor en dan blijf je daar tot een uurtje of 5. Na deze werkdag ben je vaak moe en voer je niet meer zoveel uit, daarom krijg je soms het gevoel dat je een robot bent die alleen maar werkt. Naast dat we moe zijn na deze werkdag, kunnen we ook redelijk veel gapen tijdens de werkuurtjes. Door deze vermoeidheid en soms gecombineerd met verveling grijp je al snel naar de snack in je bureaula. Wat natuurlijk ook zo verleidelijk is, maar dat zorgt wel voor extra calorieën.

kantoorbaan slecht voor dieet FEMFEM.

Vermoeide en vervelende snacks

Deze snacks pak je dus vaak uit vermoeidheid en verveling, 9 van de 10 keer heb je niet eens echt honger. We snacken niet de hele dag door, maar onze pieken zitten rond 10:30 en 15:30. Deze tijdstippen verbazen ons niet heel erg, het zijn namelijk de tijden waarop de ochtend- en middagdip plaatsvinden. Op vrijdag en maandag zijn de snack-aanvallen het ergst, let dus goed op. Deze overbodige snacks zorgen volgens het onderzoek van het voedselmerk Kallø voor 100.000 extra calorieën per jaar. Heel erg veel dus en dit staat zelfs gelijk aan 50 extra dagen voedsel inname per jaar. Wij schrokken hier best wel van en stopte stiekem die koekjes maar weer terug in onze bureaulades…

Calorieën tellen

Terwijl we enerzijds alweer bij het volgende koekje ins ons hoofd zitten, willen we niets liever dan na werk meteen naar de sportschool om die overbodige calorieën eraf te trainen. Toch moeten we ons niet zoveel vasthouden aan het tellen van calorieën. Gezond leven, eerlijke en verse producten eten en vooral blijven bewegen is belangrijker. Daarvoor hoef je trouwens niet eens naar de sportschool, want je kunt thuis ook aan je buikspieren werken.

Gezond snacken

Dit onderzoek doet onze ogen open, maar zal er waarschijnlijk niet voor zorgen dat we onze lades vol met snacks meteen leeggooien in de prullenbak. Wel zullen we waarschijnlijk minder snel die lade open trekken. Ook kunnen we onze snacks aanpassen, want dit hoeft niet altijd ongezond te zijn,  je kunt ook kiezen voor gezonde snacks. Door deze gezonde snacks kun je tijdens die ochtend- en middagdip toch blijven genieten van je vertrouwde snacks, maar dan in een ander jasje.

Lees ook:

Word jij niet gelukkig van je baan? Zo vind je er een die bij je past