Het liefst willen we allemaal een prachtige, volle, bos haar. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. De één wordt nu eenmaal met minder dik haar geboren dan de ander. Eerder vertelden we jullie al hoe je ervoor kan zorgen dat er meer volume in je haar zit. Maar, welke kapsels zijn nu het beste voor vrouwen met dun haar? Dat laten we je graag zien.

alexa-chung-dun-haar-femfem

Hou je kapsel op maximaal schouderlengte of daarboven

Hoe langer het haar, hoe zwaarder het gewicht. Hierdoor zal je haar vlakker langs je gezicht gaan hangen en zal je optisch minder veel volume hebben. Neem niet te veel laagjes in je haar en ga voor een kapsel met een rechte snit, in plaats van een ronde lijn.

gwyneth-dun-haar-femfem

Ga voor een messy fringe

Een messy fringe is een pony, maar dan even anders. Deze pony is niet simpelweg netjes recht geknipt maar valt juist iets meer naar de zijkanten. Daardoor wordt niet al het volume van je haar naar de voorkant gehaald. Zo’n messy fringe is nooit slecht voor vrouwen met dun haar: het geeft je kapsel net dat beetje extra.

alexa-chung-messy-fringe-femfem

Kies voor een lage zijscheiding

Hierdoor gaat het grootste gedeelte van je haar naar één kant, waardoor het daar optisch veel voller oogt. Tevens lijkt je haar hierdoor voller bij de kruin.

lage-zijscheidng-femfem

In deze tijd van het jaar is het heerlijk om je haar lekker vast te dragen. Wij laten jullie daarom zien hoe je super gemakkelijk een ‘messy bun’ maakt.