De messy bun is niet alleen de perfecte oplossing voor een bad hairday, maar is tegelijkertijd ook een kapsel wat nooit misstaat. Wij zijn er he-le-maal fan van! Het is alleen de kunst om deze knot op de juiste manier te maken, en dat is vaak nog moeilijker dan je denkt. Wij vertellen je precies hoe je de perfecte messy bun kunt maken in 5 stappen. Let’s go!

femfem-messy bun
@pinterest

1. Vermijd het gebruik van een stijltang

Om de messy bun zo ‘messy’ mogelijk te maken, is het belangrijk om het gebruik van een stijltang of borstel te vermijden. De losse babyhaartjes maken je look juist af en creëren een ‘messy’ uitstraling.

2. Voeg textuur toe

Om een natuurlijke look te creëren in het belangrijk om wat textuur aan je haar toe te voegen. Dit kun je doen door middel van een sea salt spray.

3. Wikkel het haar om zichzelf heen

Breng de sea salt spray aan in de lengte van je haar en gebruik je handen om je haren op de bovenkant van je hoofd te verzamelen en te draaien. Wikkel het haar vervolgens om zichzelf heen totdat het een knot vormt en zet het vast met haarspeldjes.

4. Zet je knot goed vast, maar niet te strak

Gebruik voldoende haarspeldjes om het haar op z’n plek te houden, maar probeer het niet te netjes te maken. Het mag lekker losjes en niet te strak. Het is namelijk niet de bedoeling dat het z’n natuurlijke, losse uitstraling verliest.

5. Laat plukjes loshangen

Trek een paar haartjes los in de nek en rond het gezicht. Dit zorgt voor een extra ‘messy’ effect.

Wil je weten hoe jij je haren tegen de regen kunt beschermen? Dat lees je hier.