Als je het trotse baasje van een katje bent weet je als geen ander dat de liefde niet altijd wederzijds voelt. Uit onderzoek is echter gebleken dat je helemaal niet onzeker hoeft te zijn, je harige vriend houdt evenveel van jou!

kat onderzoek FEM FEM

Het onderzoek

Het snappen van de emoties van je huisdier kan lastig zijn , vooral als je huisdier een kat is. Katten staan erom bekend dat ze vaak ‘chagrijnig’ zijn. Volgens dit onderzoek is daar niks van waar! Het onderzoek heeft het over het feit dat er veel meer onderzoek naar honden wordt gedaan. Dit is opmerkelijk als je kijkt naar het feit dat er veel meer huiselijke katten zijn dan huiselijke honden. Onderzoekers geven aan dat we katten veel te vaak onderschatten en dat ze in heel veel opzichten hetzelfde gedrag vertonen als honden. Ze missen ons als we weg zijn en vinden het fijn als we terug zijn. Ook toont het onderzoek aan dat katten nog steeds heel veel van ons houden als ze volwassen zijn. Het overgrootte deel van de onderzochte katten gaf echt om hun baasje, een jaar later ook nog. Onderzoekers geven ook aan dat katten zich heel erg aan je hechten. Ze steunen op jou voor veiligheid en zekerheid.

Goed nieuws toch? De kat is een van de oudste huisdieren van de mensheid, fijn dat we na al die jaren weten dat katten dat ook echt leuk vinden.

Misschien is het nu nog een stukje leuker om van je kat te houden, je weet immers dat de liefde 100% wederzijds is. Maar dat niet alleen, wist je dat het houden van katten een teken van hoge intelligentie is? In dit artikel leggen we uit hoe het zit.