Een paar drankjes op zijn tijd moet natuurlijk kunnen. Toch kan het ook vervelende gevolgen hebben. Als je toch net iets te diep in het glaasje hebt gekeken, wil je natuurlijk het liefst die kater van de volgende ochtend voorkomen. Maar hoe doe je dat precies? Wij zochten het voor je uit. Dit is wat je kunt doen om een kater tegen te gaan.

Dingen die je kunt doen om een kater tegen te gaan

Je kunt je behoorlijk rot voelen van een kater. Het is het vaak dubbel en dwars waard, maar toch voel je je belabberd wanneer je de volgende ochtend wakker wordt. Eerder schreven we al over de nieuwe TikTok katertip van het moment. Toch zijn er ook nog een aantal andere dingen die je kunt proberen om een kater tegen te gaan voor je gaat slapen.

1. Water drinken

Ja, je hebt het al zo’n 100 keer gehoord. Water drinken is de oplossing. Toch schiet het er soms bij in en dat is echt zonde! Water drinken is de nummer 1 actie die jij ’s avonds zult moeten ondergaan. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je vocht verliest. Door veel te drinken hydrateer je je lichaam en vul je het waterpeil genoeg aan. Zo kan het zijn dat je minder last hebt van een kater. Drink op z’n minst twee glazen water voor je je bedje in duikt een neem een vol glas mee voor de volgende ochtend. Het kan ook helpen om gedurende de avond alcoholische drankjes af te wisselen met water!

2. Vitamines slikken

Hoewel dit niet bewezen is, kun je een poging wagen. Voornamelijk wanneer je lichaam een tekort heeft aan vitamines zou je extra kunnen bijslikken. Zo krik je je immuunsysteem hopelijk genoeg op om die kater aan te kunnen! Ga bijvoorbeeld voor vitamine c of gewoon multi-vitamine.

3. Sportdrankjes drinken

Er zijn mensen die zweren bij het drinken van het sportdrankje Gatorate. Hoewel ook deze truc niet bewezen is, helpt het voor velen wel. Het zorgt er namelijk vooral voor dat je niet uitdroogt en dat je vocht juist wat beter vast blijft houden. Precies wat je wil bereiken, omdat klachten van een kater vaak ontstaan doordat je uitgedroogd bent!

4. Neem een ibuprofen voordat je gaat slapen

Ibuprofen gaat ontstekingen tegen die alcohol vaak veroorzaakt. Het kan dus helpen om een ibuprofen te slikken voordat je gaat slapen, zolang je dit maar niet te vaak doet! Het zal voornamelijk helpen tegen de hoofdpijn die wordt veroorzaakt door je kater. De andere klachten die komen kijken bij een kater zullen niet verdwijnen door het slikken van een ibuprofen.

5. Eten eten eten

Eten helpt in het hele proces. Het is verstandig om een goed bodempje te leggen voordat je aan de alcohol gaat, maar ook tijdens en na het drinken doe je er goed aan om te eten. Hoewel je hersenen waarschijnlijk schreeuwen naar een grote kapsalon of vette pizza, is het beter hier niet aan toe te geven. Je kunt beter voor een lichtere maaltijd of snack gaan. Eentje die veel gezonde vetten en proteïne bevat. Je lichaam kan dat namelijk goed gebruiken!

Lees ook: Van dít drankje krijg je dus de ergste kater