Actrice Keira Knightley zal voor veel mensen altijd die prachtige Elizabeth Swann uit de Pirates of the Caribbean reeks blijven. Maar ook in films als Love ActuallyPride & Prejudice en Atonement was Keira het lievelingetje op het witte doek. Benieuwd waar deze steengoede actrice vandaag de dag mee bezig is? Wij hebben het voor je uitgezocht!

@Piratesofthecaribbean
@Piratesofthecaribbean

Carrière

Het is geen verrassing dat de inmiddels 35-jarige Keira Knightley nog volop bezig is met haar succesvolle carrière. Ze was tijdens de première van de eerste Pirates film dan ook pas 18 jaar oud. Drie jaar later werd ze al genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor haar rol als Elizabeth Bennet in Pride & Prejudice. Inmiddels heeft ze al meer dan 25 prijzen op haar naam staan. Haar meest recente rol was in Misbehaviour, een film over een groep vrouwen die de Miss World schoonheidswedstrijd in 1970 willen verstoren.

@Misbehaviour
@Misbehaviour

Seksscènes

Keira Knightley kwam recentelijk in het nieuws vanwege haar uitspraak over het filmen van seksscènes. In de podcast vertelde de actrice dat ze voortaan alleen nog maar seksscènes wil filmen, als de film een vrouwelijke regisseur heeft. Ze heeft tegenwoordig vaak in haar contract staan dat ze geen naaktscènes meer doet. Ze vertelt dat ze nu ze twee kinderen heeft gebaard, ze niet meer naakt voor een groep mannen gaat staan. ”Het is absoluut niet zo dat ik het niet meer doe, maar met mannen erbij in ieder geval niet.”

Social media

Helaas kunnen we geen kijkje nemen in het dagelijkse leven van Keira, aangezien ze geen social media heeft. Wel zijn er genoeg fanpages waar dagelijks oude en nieuwe foto’s van Keira op geplaatst worden. Daarnaast doet ze nog geregeld interviews en is ze natuurlijk te bewonderen in haar nieuwe films. Zo blikte ze vorig jaar terug op haar rol in Pride & Prejudice ter ere van de 15e anniversary van de film. Guess what? Ze is niks veranderd!

Lees ook: Still a beauty: zo ziet Jessica Alba er vandaag de dag uit!