Kerst, de tijd van gezelligheid, warmte en samenzijn met geliefden. Maar voor Marly (32) was het dit jaar allesbehalve een feestelijke periode. Ze vertelde ons haar verhaal over hoe ze de hele kerst werd genegeerd door haar schoonouders. Een nachtmerrie als je het ons vraagt!

Schoonouders negeren kerst

Marly en haar schoonouders

Marly is al twee jaar samen met haar vriend Rick. Ze zijn dolgelukkig met elkaar en hebben inmiddels hun leven opgebouwd. Eén ding ontbreekt echter nog: een goede band met de ouders van Rick, oftewel haar schoonouders. Nu zou je denken dat het normaal is om wat tijd nodig te hebben om elkaar beter te leren kennen, maar in Marly haar geval gaat het veel dieper dan dat. Haar schoonouders lijken simpelweg geen interesse te hebben in haar bestaan. Enne, dat is pijnlijk.

Het begint al bij de uitnodigingen voor het kerstdiner. Marly krijgt nooit persoonlijk een uitnodiging van haar schoonouders, maar hoort via Rick dat ze welkom is. Het voelt alsof ze als een soort ‘plus one’ wordt gezien in plaats van als volwaardig lid van de familie. Maarre, daar houdt het niet op. Want de afgelopen feestdagen sloegen alles voor Marly. Marly ging dus als ‘plus one’ mee naar het kerstdiner van de familie van Rick. Ze had er heel veel zin in, maar dit positieve gevoel veranderde al snel.

Tijdens het diner werd Marly stelselmatig genegeerd door haar schoonouders. Ze knoopte amper een gesprekje met haar aan en leken meer geïnteresseerd te zijn in de verhalen van andere familieleden. Het voelde als een klap in haar gezicht en maakt Marly ontzettend verdrietig. Marly probeert te begrijpen waarom ze zo genegeerd wordt. Ze heeft nooit iets fout gedaan, ze is vriendelijk en respectvol naar haar schoonouders toe. Maar het lijkt alsof er een onzichtbare muur tussen hen staat, die Marly maar niet kan doorbreken.

Horror kerst

Marly vertelt ons hoe ze in alle goede bedoelingen een cadeautje had gekocht voor haar schoonmoeder. Vol verwachting keek ze toe terwijl haar schoonouders de cadeautjes uitpakten, maar tot haar grote teleurstelling werd haar geschenk compleet genegeerd.  Haar schoonmoeder gaf alleen een knikje naar Marly en legde het cadeau toen snel weg. “Al die moeite dus voor niks.” Enne nu, na weer een kerst waarin ze werd buitengesloten, weet Marly niet meer wat ze moet doen. Ze vraagt zich af of er ooit verandering zal komen in de relatie met haar schoonouders of dat dit altijd zo zal blijven.

Marly: “Het doet echt pijn om telkens weer genegeerd te worden door mijn schoonouders. Ik wil gewoon geaccepteerd worden zoals ik ben en een normale band met hen hebben. Maar ik weet niet hoe ik dit kan bereiken.” Wat zou jij doen in Marly haar situatie?