Jaar na jaar krijgen we de vraag: “Heb je al een vriend?” en ondertussen komt hij onze strot uit. Kerst zonder partner hoeft namelijk helemaal niet erg te zijn! Dit zijn 5 redenen waarom kerst zonder partner leuker is.

Waarom Kerst zonder partner leuker is

Waarom hebben we altijd het idee dat we onszelf moeten verdedigen als er gevraagd wordt of we al een partner hebben. Het hoeft helemaal niks slechts te zijn. Nog gekker; we zijn zelfs van mening dat kerst zonder partner leuker is.

Je kunt je ongegeneerd volproppen met al het lekkers

Je hoeft niet in een strak jurkje aan tafel te verschijnen en je van je beste kant te laten zien. Bij je eigen familie kan je gewoon lekker jezelf zijn. Dat betekent dat je je ongegeneerd vol kunt proppen met al het lekkers en vervolgens uit kunt buiken met je gulp open. Heerlijk!

Geen verplicht bezoekje aan de schoonfamilie

Als je een lover hebt zal je ook naar zijn of haar kant van de familie moeten; in een relatie gaat het natuurlijk om compromissen sluiten. Als je single bent heb je hier helemaal geen last van en zit je ook niet met onmogelijke kerst-schema’s opgescheept. Jij hoeft niet het hele land door te reizen om te brunchen bij de oma van je partner, om vervolgens 3 uur later bij je eigen familie aan te schuiven voor het diner.

Je kunt je klem zuipen zonder je te schamen

Als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken kan het wel eens zo zijn dat je slechtste dansmoves en foutste grappen naar boven komen. Gelukkig heb je op dat moment geen vriend waar je je voor moet schamen.

Je bespaart een hoop geld

Als je géén partner hebt bespaar je al snel een hoop geld. Normaal gesproken moet je natuurlijk niet alleen een cadeautje voor je lover vinden, maar ook voor zijn of haar ouders, broers en zussen. Met al dat gespaarde geld kan je jezelf extra verwennen. It’s me time!

Je kunt de kerstboom versieren hoe JIJ het wilt

Je hoeft lekker helemaal geen rekening houden met iemand anders. Hang zo veel (of zo weinig) kerstversiering op als jij wilt. Niks is te gek.

Lees ook: 6x types tijdens het kerstdiner die iedereen herkent