Ieder jaar is het weer zoeken naar ideeën voor de kerstcadeautjes. Sommige mensen delen een wensenlijstje, maar anderen doen dit niet. Je moet het dan zelf bedenken. Enne, je moet er dan ook nog eens over nadenken hoe veel je eigenlijk uit wil geven aan zo’n cadeau. Misschien helpt het om te weten wat het gemiddelde bedrag is voor kerstcadeau voor je partner. Wij zochten het uit.

Koppels gemiddeld uitgeven kerstcadeau
Bron: @elaisaya

Cadeautjes met kerst

Kerst vieren is natuurlijk niet compleet zonder dat je cadeautjes koopt voor je familie en vrienden. Deze leg je dan in de weken voor de kerstdagen al onder de kerstboom, waardoor het nog eens een stuk gezelliger wordt in de huiskamer. Alles voor de gezelligheid! Toch moet je er wel een hoop energie in steken, want hoe kom je aan de inspiratie voor de cadeautjes én wat geef je er maximaal aan uit?

Gemiddeld bedrag kerstcadeau voor je partner

Voor je het weet, kost zo’n kerstviering je honderden euro’s. Sommige mensen hebben namelijk een dure smaak! Enne, hoewel je het er misschien wel gewoon voor over hebt, is het helemaal niet nodig om zulke hoge bedragen uit te geven. Het gaat uiteindelijk om het gebaar. Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt, maar het kan wel helpen om te weten wat een beetje gemiddeld is als je heel erg twijfelt.

Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter wat het gemiddelde is voor een kerstcadeau voor je lover. Dit komt uit op zo’n €165,- voor een cadeau. Best een behoorlijk bedrag dus! Wel is het zo dat mannen het gemiddelde aardig omhoog halen. Zo geven mannen gemiddeld zo’n €204,- uit aan een kerstcadeau voor hun partner terwijl vrouwen hier zo’n €143,- voor uittrekken. Het gemiddelde ligt voor een kerstcadeau voor je partner wel een stuk hoger dan voor een kerstcadeau voor familieleden. Voor familieleden betalen we namelijk gemiddeld zo’n €146,- voor een cadeau.

Tips voor kerstcadeaus

Nu je weet wat je kunt uitgeven en de beslissing hebt gemaakt wat jouw budget is, is het natuurlijk tijd om die kerstcadeautjes daadwerkelijk in huis te halen. Maarre, wat ga jij je lief dit jaar geven? Grote kans dat je lover weer eens geen flauw idee heeft wat hij of zij wil hebben. Is hij of zij een beetje een tech-liefhebber? Dan vind je misschien hier wel wat handige cadeautips. Heeft hij alles al? Ook dan is het niet meteen onmogelijk om een goed kerstcadeautje te vinden. Deze tips zijn namelijk ideaal voor mannen. Daarna hoef je je kerstcadeautje alleen nog maar kerstwaardig in te pakkenGood luck!