Ben jij van plan deze kerst de show te stelen tijdens het kerstdiner? Zet dan zeker dit perfecte kerstdrankje met Baileys en Amaretto op het menu. Dit drankje, ook wel de sugar cookie martini genoemd, is er eentje waarmee jij sowieso een goede beurt gaat maken. Wij geven je het recept.

De show stelen met kerst

Tijdens een verrukkelijk kerstdiner kan een lekker bijpassend drankje natuurlijk niet ontbreken. Wil je uitpakken? Dan laat je de bijzondere wijnen en speciaalbiertjes dit jaar in de schappen staan en ga je voor iets veel beters: een kerstdrankje met Baileys en Amaretto. Je begrijpt dat je hiermee iedereen omver zal blazen.

kerstdrankje met Baileys en Amaretto
Bron: Instagram @champagneang

Zo maak je het kerstdrankje met Baileys en Amaretto

Dit drankje, ook wel de sugar cookie martini, heb je dus in een mum van tijd in elkaar gedraaid en dat is natuurlijk ideaal tijdens de kerstdagen. Je hebt het al druk genoeg met vijf verschillende gerechten, de aankleding van de tafel en de gezelligheid met je vrienden en familie. Dan kun je maar beter een gemakkelijk drankje in elkaar flansen. En deze smaakt ook nog eens heerlijk!

Ingrediënten:

  • 1 shot vanille wodka
  • 1 shot Baileys
  • 1 shot Amaretto
  • 1,5 shot slagroom
  • Ijsblokje

Bereiding:

  1. Je pakt een longdrink glas en doet hier één ijsblokje in.
  2. Vervolgens voeg je één voor één de shots toe
  3. Mix het geheel en laat het heel even staan, zodat het goed koud kan worden. Let op: wacht niet té lang, want dan zal je kerstdrankje te waterig worden.
  4. Giet het drankje in een mooi glas en laat het ijsklontje eruit. Serveren maar!

Als je hem helemaal in de feestsferen wil serveren, zorg je ervoor dat je het glas nog een kersttouch geeft. Dit doe je door de rand van het glas te dopen in een (vanille)botercrème en in de spikkels in kerstkleuren. Mocht je nu meteen denken: wat een gedoe! Dat valt reuze mee. Botercrème kun je namelijk goed van te voren maken, zodat je dit ter plekke zo uit de koelkast tovert!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANG (@champagneang)

Lees ook: Zo maak jij de meest feestelijke kerstcocktails