Trommel al je vriendinnen op want ook dit jaar kunnen we weer een hoop leuke kerstmarkten bezoeken. Of je dat nu graag in eigen land doet of liever buiten de landsgrenzen om: er is een hoop keuze. Wij zetten de leukste kerstmarkten in Duitsland voor je op een rijtje, zodat jij weet wat je opties zijn!

Kerstmarkten
Bron: @rianne.meijer

Kerst komt er aan

Hoewel we pas net aan oktober zijn begonnen, moeten we stiekem toegeven dat we in ons hoofd al een stuk verder zijn. Natuurlijk heeft ook oktober zo z’n charmes met de fall-vibes, pumpkin spice lattes én het spooky season. En ook november vol Sinterklaas-pret en pepernoten is niet verkeerd natuurlijk. Maarre, toch winnen deze twee maanden het bij lange na niet van de decembermaand met al het heerlijke eten, de gezellige kerstboom en vele momenten met vrienden en familie. We zijn in ons hoofd dan ook al lang helemaal ready voor deze heerlijke tijd.

Kerstmarkt bezoeken

Eén van de dingen die dan niet kan ontbreken, is het bezoeken van een kerstmarkt. Dit is namelijk dé manier om helemaal in de stemming te komen voor kerst – als je dat natuurlijk nodig hebt. Op deze kerstmarkten doe je een hoop inspo op voor je eigen huis, scoor je de lekkerste snacks en scoor je een hoop toffe kerstversiering voor bij jou thuis! Daarnaast is het ook nog eens een leuk uitje voor jou en je besties óf met je familie! Gezellig een dagje erop uit met elkaar.

Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten zitten op heel veel plekken, dus ook in dit geval is de keuze reuze! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in eigen land te blijven, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat dat niet altijd de beste keuze is. Onze Oosterburen kunnen er namelijk ook wel wat van en organiseren vaak de leukste Kerstmarkten met een goede sfeer. Het fijne is ook nog eens dat je daarvoor lang niet altijd uren in de auto hoeft te zitten. Sommige zijn namelijk dichterbij dan je denkt!

Dit jaar vind je in 12 steden in Duitsland de leukste kerstmarkten. Allemaal zijn ze een lange tijd te bezoeken, dus je zit zeker niet vast aan één specifieke dag. Wij zetten de steden en data hieronder voor je op een rijtje.

 • Oberhausen – 18 november tot en met 23 december
 • Dortmund – 17 november tot en met 30 december
 • Keulen – 23 november tot en met 23 december
 • Münster – 21 november tot en met 23 december
 • Aken – 24 november tot en met 23 december
 • Düsseldorf – 17 november tot en met 23 december
 • Essen – 27 november tot en met 23 december
 • Bremen – 22 november tot en met 22 december
 • Hamburg – 21 november tot en met 30 december
 • Osnabrück – 14 november tot en met 23 december
 • Hannover – 27 november tot en met 30 december
 • Aurich – 27 november tot en met 22 december

Zoals je ziet, heb je genoeg te kiezen, maar zul je wel nog even geduld moeten hebben. Helaas wordt er maar weinig rekening gehouden met de mensen die graag in oktober al los willen gaan op kerstmuziek tussen de kerstlampjes! Maar alvast de data in je agenda zetten zodat je lekker kunt aftellen, kan zeker!