We houden van alles rondom de feestdagen! Lekker eten, samenzijn met je familie en heel veel cadeautjes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het lekker meeblèren met die kerst knallers. Nu schijnt het dat we ongegeneerd mee mogen zingen want kerstmuziek is hartstikke goed voor je mentale gezondheid!

kerstmuziek gezondheid

Kerstmuziek is goed voor je mentale gezondheid

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar of kerst goed zou zijn voor je mentale gezondheid. Nu is dit gewoon helemaal waar! Het blijkt namelijk dat kerstliedjes (eigenlijk vrolijke liedjes in het algemeen) goed voor onze mental health zijn. Door het luisteren van kerstmuziek wek je bepaalde emoties op. Bij de meesten mensen zijn dit gevoelens van geluk en nostalgie. Geen wonder dat het goed voor ons is!

Bij kerst hoort natuurlijk warmte, gezelligheid en quality time met je familie en dierbaren. Door het luisteren naar kerstmuziek brengen we al deze gevoelens naar boven. Het is dus eigenlijk niet de muziek die ons gelukkig maakt, maar de herinnering die hieraan verbonden zit. We krijgen namelijk al meteen een warm gevoel als we denken aan onze familie en vrienden en al dat lekkere eten.

Nu al naar kerstmuziek luisteren

Je hebt eigenlijk twee kampen: je houdt van de feestdagen of je hebt er een hekel aan. Ondanks dat wij bij het eerste kamp horen, snappen we ook heel goed dat je kerst liever overslaat. Het kan namelijk enorm veel stress opleveren! Maar het is nog geen tijd voor paniek. We hebben namelijk een kerst survivalgids voor je opgesteld zodat jij zorgeloos de feestdagen doorkomt. Wel zo fijn ;).

Voor alle mensen die houden van kerstmuziek is er goed nieuws! Bij Sky Radio kan je nu al naar kerstmuziek luisteren. De voorpret is immers het leukste deel!

Lees ook: Kerst zonder stress: jouw hele belangrijke survivalgids