OMG; KFC en Beyond Meat slaan handen ineen en komen met een veganistische versie van de ‘fried chicken’. Deze moeten wij proberen!

Foto door Ni'Kesia Pannell
Foto door Ni’Kesia Pannell

KFC komt met veganistische fried chicken

Als je dacht dat deze dag niet beter kan, dan heb je het mis! KFC kondigt namelijk aan dat ze in samenwerking met het merk Beyond Meat een vegan versie van hun iconische fried chicken hebben weten te maken. Dit is de eerste mega-release van veganistische fried chicken in de geschiedenis van fast food.

Amerika gaat voor

Helaas moeten wij nog even geduldig afwachten, want voor nu kunnen alleen nog maar de Amerikanen genieten van deze nieuwe delicatesse. Tóch is het een heel speciaal moment, want dit is de eerste keer dat er zo’n product daadwerkelijk bij een fastfoodketen verschijnt in Amerika!

Beyond Fried Chicken

Oke, wat kunnen we verwachten? De vegan fried chicken wordt ook wel de Beyond Fried Chicken genoemd en ziet eruit als een kruising tussen een kipnugget en een kipvinger. De snack zal verkocht worden per 6 stuks en een portie kost $6.99.

Het stiekeme doel van dit geweldige food item is om veganisme meer mainstream te maken.

De smaak

Heel leuk en aardig allemaal, maar we willen natuurlijk wel dat ‘ie lekker smaakt. Volgens kenners is het verschil énorm tussen de normale ‘kip’ van Beyond Meat en de nieuwe Beyond Fried Chicken. Je zult waarschijnlijk nog nooit iets als dit geproefd hebben! Het recept is speciaal voor KFC gemaakt, en is dus top secret! Jup, dat betekend dat je gegarandeerd de 11 kruiden terug gaat proeven die je normaal proeft wanneer je hun fried chicken eet. De Beyond Fried Chicken is zo gemaakt dat hij de echte ‘kip-structuur’ heeft. Zó echt dat het haast eng is..

Lees ook: Goed nieuws: McDonal’s komt met een burger van planten