Wie graag wil weten hoe het is om als 19-jarige wereldberoemd te zijn, kan nu kijken naar een nieuwe documentaire over niemand minder dan Billie Eilish. Deze piepjonge zangeres bracht op 15-jarige leeftijd haar eerste album uit en is uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten van dit moment. In haar documentaire Billie Eilish: The World’s a Little Blurry vertelt ze openhartig haar verhaal.

Billie Eilish: The World’s a Little Blurry

Deze brandnew documentaire is voorlopig alleen te zien via Apple TV. Billie werd vanaf 2018 gevolgd door documentairemaker R.J. Cutler om mensen een kijkje in haar bijzondere leven te geven. Ze is openhartig over haar mental health problems en als kijker krijg je een beeld van hoe het is om als onzekere tiener te transformeren in een popster. Zo vertelt ze dat ze als tiener gediagnosticeerd werd met depressie, Gilles de la Tourette en waandenkbeelden. Zelftwijfel blijkt dan ook Billies grootste vijand te zijn. Telkens moet ze door haar ouders weer overtuigd worden van haar kwaliteiten.

Tegelijkertijd is de documentaire een ode aan dit jonge, onverslaanbare talent en haar verdiende succes. Zo is te zien hoe ze samen met haar broer Finneas nummers schrijft in haar slaapkamer. Het maken van haar meest succesvolle hit Bad Guy is dan ook een hoogtepunt in deze documentaire. Daarnaast wordt uitgebreid gesproken met Billies ouders, wiens levens op hun kop stonden door het alsmaar groeiende succes van hun dochter.

Billy Eilish: The World’s a Little Blurry is een indrukwekkende documentaire over hoe het is om als tiener wereldberoemd te worden en een grote passie voor muziek te hebben. Wanneer de documentaire op andere streamingsdiensten te zien is, is helaas nog niet duidelijk. Oh, en goed nieuws voor de fans: de documentaire duurt maar liefst 2,5 uur! Maak je agenda maar vast leeg voor deze prachtige, emotionele rollercoaster ride.

Ben jij helemaal gek op documentaires? Klik hier voor een documentaire tip!