“It’s Britney bitch”, hoorde we vroeger massaal uit de speakers knallen. Britney Spears was een van onze idolen en iedereen stond te popelen om kaartjes voor haar concerten te bemachtigen. Helaas, bleek Britney’s fame niet voor altijd en ging het van kwaad tot erger met de zangeres.

britney FEM FEM

Na haar inzinking in 2008, werd de vader van Britney Spears aangesteld als haar conservator. Dit houdt onder meer in dat hij alle beslissingen maakt over haar financiën. Dat dit het leven van Britney Spears enorm beïnvloedt, blijkt uit de docu Framing Britney Spears die heel wat stof heeft doen opwaaien.

Steunbetuigingen

Verschillende Hollywoodsterren hebben hun steun uitgesproken aan Britney na het zien van documentaire Framing Britney Spears. Het programma, een uitzending van een docuserie van de New York Times, blikt terug op het leven van de zangeres, haar mentale problemen, de manier waarop de media haar behandeld hebben en de curatele waar ze al sinds 2008 onder staat.

Vele fans namen het al een tijdje op voor Britneu en inmiddels hebben ze er een paar beroemde aanhangers bij: Sarah Jessica Parker twitterde de hashtag #freebritney, evenals Bette Midler, Jesse Tyler Ferguson, Vanessa Carlton en Andy Cohen.

Miley Cyrus riep zondagavond tijdens een optreden voor TikTok: „We love Britney” en zangeres Kacey Musgraves schreef op Instagram: „Iedereen zou naar de documentaire moeten kijken. Er is nog nooit iemand zo gebruikt en verwaarloosd door iedereen om haar heen. Ik leef met haar mee. Ze is tijdens mijn hele kinder- en tienertijd zo’n inspiratie voor mij geweest.”

Talkshowhost Tamron Hall liet op Twitter weten: „Dit hartverscheurend noemen zou nog een understatement zijn” en Courtney Love bedankte de New York Times voor de docu en deelde een plaatje met de tekst: „Het spijt ons Britney”.

Lees ook: troubles in LA, waarom Kayne zijn kinderen niet wil achterlaten bij Kim