In deze tijden willen we vooral zoals Martien Meiland zou zeggen: ‘Wijnen, wijnen, wijnen’. Het is niet alleen lekker, maar het maakt de sfeer nóg beter en het geeft iets extra’s bij jouw avondeten. Mocht je nog geen trek in wijn hebben, dan krijg je dit zeker door het kijken van een van deze onderstaande films. Plus, je leert ook nog eens wat over wijn. Wanneer er weer feestjes gegeven mogen worden, ben jij de echte wijnkenner. Dus schaam je niet, kies een film en pak je wijntje er maar bij!

wijn-drinken-film-kijken

Under the Tuscan Sun

Bij het zien van het mooie Toscaanse landschap krijg je meteen zin in een lekker Toscaanse wijn. Frances, een schrijfster uit San Fransico, is pas gescheiden en krijgt van een goede vriendin een tiendaagse vakantie naar Toscane aangeboden. Na wat wikken en wegen besluit ze toch te gaan. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een impuls een verlaten villa in the middle of nowhere. De renovatie gaat van start.

Wine Country

Zin in een komische dramafilm over wijn op Netflix? Dan zit je met Wine Country goed. Rebecca wordt vijftig jaar oud en als verjaardagscadeau gaan zes jeugdvriendinnen samen op vakantie gaan naar Napa, de streek van de lekkere wijn. Alle vrouwen zijn net even anders, hebben hun eigen problemen en hun eigen manier van oplossen. De eigenaar van het huisje waarin ze zitten spreekt wijze woorden: ‘Whatever gets said, it’s probably what the person has always felt, and the alcohol just let it out’. Dat belooft veel goeds. Pak je wijntje er maar bij, kruip onder een dekentje en let’s go.

Uncorked

Het wordt tijd om eens een lekkere wijn te ontdoen van zijn kurk, want onze smaakpapillen beginnen te tintelen. Start Netflix maar alvast op, want Uncorked is echt een aanrader. De vader van de hoofdpersoon Elijah ziet zijn zoon het liefst zijn barbecue restaurant overnemen, maar hier ligt Elijah’s passie niet. Hij houdt van wijn en volgt het liefst een opleiding tot sommelier. Elijah probeert zijn eigen pad te volgen, ondanks zijn teleurgestelde familie.

Sideways

Weten we de uitspraak: ‘I’m not drinking any fucking Merlot!’ nog? Deze uitspraak komt toch echt uit de film Sideways. Wist je dat deze uitspraak ervoor gezorgd heeft dat de verkoop van Merlot wijn daalde? Sideways is een grappige film over Jack Church die gaat trouwen en daarom zijn vriend Miles Raymond meeneemt op tourvakantie door het Californische wijngebied. De twee vrienden zijn elkaars tegenpolen wat voor hilarische momenten zorgt.

Letters to Juliet

Amanda Seyfried, vooral bekend van Mean Girls en Mama Mia, kruipt in de rol van Sophie. Sophie werkt bij een uitgeverij in New York, maar doet eigenlijk alleen maar simpele taken zoals dingen opzoeken. Ze wil graag een echte schrijfster worden. Ondertussen staat ze op het punt om te trouwen met Victor, een kok die druk bezig is met zijn nieuwe restaurant. Samen gaan ze op een vervroegde huwelijksreis naar Verona, maar dit pakt heel anders uit dan ze gehoopt had. Letters to Juliet is echt een romantische film en om je alvast wat moeite te besparen, de film staat op Netflix!

SOMM

Wil jij je als een echte wijnkenner voordoen? Dan raden wij je aan om deze documentaire te kijken. De beste sommeliers, iemand die echt alles weet wat er te weten valt over wijn, komen aan het woord en vertellen ieder hun eigen verhaal. Allemaal bereiden ze zich voor op het ‘Master Sommelier’ examen. Na het kijken van deze documentaire ben jij een hoop te weten gekomen wijn en alles daar omheen. Wil je nog meer weten? Kijk dan deel 2 SOMM: Into the Bottle.

Retour en Bourgogne

Deze film gaat over de jonge Jean die tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne verliet om de wijde wereld te ontdekken. Wanneer zijn vader op sterven ligt, keert hij noodgedwongen terug. Zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie hebben ondertussen de familiewijngaard draaiende gehouden. Hun vader komt vlak voor het begin van de oogst te overlijden. Dit zorgt voor de nodige spanningen waardoor ze uiteindelijk gedwongen worden om keuzes te maken.

Sour Grapes

Lekker makkelijk, want deze documentaire staat op Netflix. Het gaat over één van de grootste oplichters in de wijnhandel ooit: Rudy Kurniawan. Hij wist zich in het wereldje van de grootste wijnkenners op aarde te mengen en wordt een geliefd figuur onder rijke Amerikaanse wijnverzamelaars. Tien jaar later zijn zij nog steeds ontdaan over het feit dat hij ze keihard heeft bedrogen.

Lees ook: Filmpje kijken? Deze fijne titels zijn nieuw op Netflix