We kunnen er niet omheen dat Jennifer Aniston er op 53-jarige leeftijd nog super fit uitziet. Buiten dat de actrice erom bekend staat dat ze haar mental health voorop zet, is er ook een specifieke workout waar ze haar strakke figuur aan te danken heeft.

Jennifer Aniston

Gezond opgevoed

Aniston noemt zichzelf best wel een ‘health freak’. Dit heeft ze vooral meegekregen uit haar opvoeding. Haar moeder was een gezondheidsgoeroe. Het was dan vroeger ook nooit leuk om bij haar thuis te eten, want alles smaakte naar karton. Toen ze uit huis ging kon ze natuurlijk eindelijk haar eigen ding doen en ging ze los: “Toen ik uit huis ging, heb ik mijn koelkast gevuld met eten waar veel smaak aan zat. Ik kocht alle cereals die ik ooit wilde proeven en nog veel meer slechte dingen.”

Voor even was dit leuk, maar na een tijdje begon haar lichaam naar gezonde dingen te snakken. Ze voelde zich slecht en zag er ook nog eens slechter uit. Uiteindelijk besefte ze zich dat haar moeder haar vroeger juist een plezier deed. Dit was dan ook het moment dat ze zich er weer bewuster van werd wat ze in haar lichaam stopt.

Routine

Nu houdt Aniston zich aan een routine zodat haar mind & body gezond blijven. Hier horen gezond eten, sporten, yoga en meditatie bij. Over haar nieuwe ochtendroutine zegt ze het volgende: “Iedere ochtend loop ik een stukje en voed ik de honden. Daarna ga ik mediteren, maak ik koffie en schrijf ik in mijn dagboek of maak ik een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben. Pas daarna komt mijn mobiele telefoon tevoorschijn en mag ik e-mails, berichtjes en alle werk-dingen lezen.”

Het geheim achter Aniston’s killer body

Het geheim achter haar killer body? Touwtjespringen! Eerst moest ze er niks van hebben, maar nu kan ze niet meer zonder. Het was haar personal trainer Leyon wie haar haar eerste springtouw gaf. Hoewel ze het eerst verschrikkelijk vond en zich er niet aan wilde wagen bleef haar trainer pushen. Beetje bij beetje begon Jennifer de workout met meer plezier te doen. Na 6 maanden kon ze ‘vloeiend’ touwtje springen en nu kan ze niet meer stoppen.

Lees ook: Recept: deze salade at Jennifer Aniston 10 jaar elke dag lang