Je zou denken dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt in welke maand iemand is geboren, maar toch is er een onderzoek waaruit blijkt dat kinderen die geboren zijn in september slimmer zijn. Feit of fabel?

kinderen geboren september FEM FEM

Het onderzoek

Dit is een onderzoek uit Florida wat is gepubliceerd door ‘The National Bureau of Economic Research’ genaamd “School Starting Age and Cognitive Development” waarin ze aangeven dat kinderen geboren in september hoogstwaarschijnlijk veel intelligenter zijn dan andere kinderen. Om even in het kort het onderzoek uit te leggen, ze hebben naar 1.2 miljoen studenten gekeken tussen de 6 en 15 jaar oud. Waar ze achter kwamen was dat de kinderen geboren in de maand september een hoger gemiddelde haalde elk jaar op school.

Hoe kan dit?

Het is namelijk zo dat kinderen geboren in september vrijwel altijd de oudste zijn in hun school jaar en dus ook langer op school zitten. Dit betekent dat ze mentaal en fysiek sneller groeien dan de andere kinderen. Natuurlijk speelt er veel meer bij een kind zijn intelligentie. Denk bijvoorbeeld ook aan iemand z’n achtergrond, thuis situatie, etc. Ze hebben dan misschien een kleine voorsprong omdat ze vroeger beginnen met school, maar dit wil niet zeggen dat ze niet hun best moeten doen natuurlijk.

Lees trouwens ook op welk tijdstip de meeste kindjes geboren worden.