Perfectly kissable lips, dat is wat je eigenlijk altijd wel wilt hebben. Je weet namelijk nooit wie je tegenkomt en ze zeggen dat een potje tongworstelen ook nog eens hartstikke gezond voor je is. Wij hebben de tips om ervoor te zorgen dat jij altijd kissable bent.

zomerproof lippen FEM FEM

Onze vrienden van MAC Cosmetics hebben ons een aantal tips gegeven wat betreft niet alleen de verzorging van je lippen, maar ook hoe je op het mooist een kleur toevoegt die niet alleen mooi blijft zit maar ook lang blijft zitten. Hierbij de stappen plan voor kissable lippen:

Scrub

Voor zachte lippen en om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van losse velletjes of ‘de krokante lip’ zoals ze het bij MAC noemen kan je het beste ook 1 à 2 keer in de week je lippen scrubben. Dit kan op verschillende manieren. Zo zijn er mensen die hier gewoon een tandenborstel voor gebruiken of zelf aan de slag gaan met suiker, of ga voor een product waar al een lichte scrub in zit. Zoals bijvoorbeeld de MAC Lip Scrubtious.

Prep and prime

Wil je dat jouw lippenstift mooi blijft zitten? Vergeet dan niet aan de slag te gaan met een primer voor je lippen. Een primer zorgt voor hydratatie en het verzacht en verfijnt jouw lippen.

Lippotlood

Het gebruik van een lippotlood helpt bij het definiëren en vullen van jouw lippen. Tip van de make-up artist: werk van beneden naar boven, zo zorg je ervoor dat je lippen wat boller van vorm zijn. Ga je voor een lippotlood van MAC dan zijn jouw lippen ook gelijk beschermd door vitamine E wat als een antioxidant fungeert.

Screen Shot 2018-08-01 at 16.37.10
Screen Shot 2018-08-01 at 16.38.14
Screen Shot 2018-08-01 at 16.39.32

Lippenstift

Of er trends zijn wat betreft lip kleur? Natuurlijk. Maar make-up artists willen vooral dat jij voor iets gaat waar jij je op je gemakt in voelt. Dus is er een knal kleur wat tegenwoordig een hype is maar je vind het niet bij je passen, dan hoef je het natuurlijk ook niet te dragen. Bij sommige mensen staat rood gewoon altijd goed, bij andere zijn natuurlijke tinten het mooist en ja, dan heb je de mensen die knalkleuren rocken. Nog een tip van de make-up artists: wil je het mooi aanbrengen en wil je ook zo lang mogelijk doen met je lippenstift? Gebruik een speciaal lipborsteltje hiervoor.

Screen Shot 2018-08-01 at 16.44.09
Screen Shot 2018-08-01 at 16.45.28
Screen Shot 2018-08-01 at 16.46.02

Als finishing touch ga je aan de slag met een klein beetje highlighter bij de cupid’s bow van jouw lippen en voilà. Niet alleen kissable lips maar volledige zomerproof.

Oh ja, en dames, bekijk hier de beautyproducten die je beter in je koelkast kan bewaren tijdens een hittegolf.