Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, tenminste dat wordt ons vaak verteld. Tijd voor een fun-fact: Wist je dat 77% van de Nederlanders iedere dag de tijd neemt om te ontbijten? Dit blijkt uit het onderzoek van Zespri naar ontbijtgewoontes van Nederlanders. Met deze lekkere kiwi ontbijtcake zullen wij voortaan ook wel de tijd nemen om te ontbijten. Wil je weten hoe je dit heerlijke recept zelf kunt maken? Lees dan snel verder.

Kiwi ontbijtcake - liggend
Foto credits: Zespri

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 4 medjoel dadels
  • 3 eieren
  • 3 Zespri kiwi’s
  • 150 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Decoratie: geraspte kokos

Zo maak je een kiwi ontbijtcake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Gooi 2 rijpe bananen en de dadels zonder pit in de blender.
  • Vervolgens doe je de havermout, bloem, walnoten, eieren, kokos, bakpoeder, kaneel en zout erdoor. Met een spatel meng je er een plakkerig mengsel van.
  • Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng deze met het deeg.
  • Van de resterende kiwi’s snijd je mooie, dunne schijfjes.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen in met wat vetstof (of bakboter).
  • Leg de schijfjes kiwi op de bodem van de rechthoekige bakvorm en smeer het deeg erover uit.
  • Doe de cake in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Laat de cake even afkoelen en dan voorzichtig omdraaien zodat de kiwi’s nu mooi aan de bovenkant van je cake te zien zijn.
  • Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie erbovenop en klaar!

Tijd om te smullen. YUM!

Lees ook: Lekker op zondag: vegan Nutella crêpes met rood fruit