Helaas bestaat er zoiets als de orgasmekloof, waarin mannen tijdens het vrijen bijna altijd klaarkomen en hetero vrouwen veel minder dan de helft. Say what? Je hoeft dit niet gelijk op je partner af te schuiven: het vrouwelijke orgasme is nou eenmaal lastiger te bereiken. Met deze positie verzekeren we je dat je een stuk makkelijk tot je hoogtepunt komt!

seks-eerste-date-femfem

Vrouwelijk orgasme

Alle vrouwen zijn in staat om een orgasme te krijgen. Bij de één gaat het alleen wat makkelijker dan bij de ander. De één gaat bijvoorbeeld goed op vaginale stimulatie door middel van penetratie, terwijl een ander alleen door clitoraal gestimuleerd te worden kan komen. Ook spelen verder psychologische factoren voor een groot deel mee. Zo zouden belemmerende gedachten, trauma’s, angst om de controle los te laten of onervarenheid met je eigen lichaam je sekservaring kunnen belemmeren.

De weg naar genot

Een tip die je waarschijnlijk wel kent is om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Want als jij niet weet wat je lekker vindt, weet je partner dat al helemaal niet. Solo sex it is! Toch snappen we dat je ook behoefte hebt aan samenspel, vooral als je in een relatie zit. Als jij en je partner aan penetratieseks doen, kun je het beste een positie aannemen die focust op het stimuleren van de clitoris.

Coital Alignment Technique

Coital Alignment Technique, kortweg CAT, is hét standje wat voor jou gaat werken! Deze moeilijke naam houdt in dat je partner tijdens de missionarispositie iets omhoog schuift. Hierdoor worden het schaambeen van de man tegen de clitoris gedruk en ontstaat er meer fysieke druk op de clitoris. Zo wordt je als vrouw zowel vaginaal als clitoraal gestimuleerd – een goed recept voor een orgasme. Vooral op een rustig tempo blijkt Coital Alignment Technique zijn vruchten af te werpen.

Lees ook: Vrouwen en genot: 8 feitjes die jij nog niet wist