Wanneer het buiten dertig graden is, moet je soms kiezen tussen iets comfortabels en iets stijlvols. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een leuke outfit te dragen die ook nog eens lekker zit op een hete zomerdag. Dit zijn de 5 lekkerste stoffen om in de zomer te dragen!

@laurenbiancaa Weheartit
@laurenbiancaa Weheartit

1. Katoen

Wanneer het op kleding aankomt, kan je het beste kiezen voor natuurlijke stoffen. Natuurlijke stoffen nemen vocht goed op, waardoor ze minder warm en plakkerig aanvoelen op een zonnige dag. Katoen wordt gemaakt van zaadpluis van de katoenplant. Katoen kan zowel mat als glanzend zijn. Vaak is het zo dat hoe meer katoen glanst, hoe duurder het is. Omdat katoen snel vocht opneemt, voelt het in de zomer lekker koel en fris aan!

2. Linnen

Ook linnen is een natuurlijk product. Linnen wordt van de vlasplant gemaakt en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als katoen. Het voordeel is dat het iets sterker is dan katoen maar het nadeel is dat het sneller kreukt waardoor de stof soms vormloos aanvoelt. Gelukkig zijn lange, linnen jurken helemaal in!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MANGO (@mango)

3. Bamboe

Ook bamboe is natuurlijk, plantaardig materiaal. Bamboe wordt vooral aangeraden voor mensen met een gevoelige huid, omdat bamboevezels van nature schimmel en bacterie werend zijn. Nare zweetluchtjes zullen hierdoor worden voorkomen! Het nadeel van bamboestof is wel dat bamboe veel bewerking nodig heeft, waardoor het productieproces erg vervuilend is.

4. Zijde

Zijde is afkomstig van de cocon van de rups. Net als katoen komt zijde in verschillende varianten: van heel fijn en glanzend tot mat. Zijde voelt in de zomer koel aan en in de winter warm. Het nadeel is dat zijde net als linnen snel kreukt. Ook moet zijde op een speciale manier gewassen worden wanneer er vlekken op zijn gekomen. Het is een fijne, dunne stof waar je voorzichtig mee om moet gaan!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MANGO (@mango)

5. Viscose

Viscose, dat ook wel rayon genoemd wordt, is een kunstzijde. De grondstof die hiervoor gebruikt wordt is hout. Omdat viscose snel vocht opneemt, voelt het lekker koel in de zomer. De stof is super zacht en fijn ademend. Ook deze stof kreukt helaas snel, maar is wel gemakkelijk te strijken!

Lees ook: Deze 8 toffe basics moet iedere vrouw in haar kledingkast hebben!