Er is een directe link tussen wat voor kleding we dragen en hoe we over onszelf denken. Als je iets aanhebt waar jij je goed bij voelt, straal je direct meer zelfverzekerdheid uit. We willen natuurlijk allemaal wel wat zelfverzekerder overkomen. Kleed je naar wat je wilt bereiken, dan kom je er ook. Dus gooi al die twijfelachtige shirts weg en pas je garderobe aan op de nieuwe jij. Dit is hoe jij je kleed om je zelfverzekerder te voelen:

indruk kleding FEM FEM

Kleed je naar je lichaam

Je weet zelf als geen ander wat het beste bij jouw lichaamstype past. Ga dus niet zomaar iedere trend achterna en sla die onflatteuze nieuwe musthave gerust maar even over als je gewoon van te voren al weet dat het je niet mooi zal staan. Kijk liever naar de dingen waarvan je weet dat je ze goed kan hebben: welke kleuren bij jouw huid en haar mooi staan, de stoffen die je het fijnst vind om te dragen en mooi om je lichaam heen vallen, de pasvormen die op jouw lichaam geschreven zijn en gewoon waar jij je comfortabel in voelt en wat je complimenteert. Vergeet daarbij ook nooit je schoenen. Je kunt bijvoorbeeld wel hakken aantrekken om een bepaalde indruk te maken maar als je er niet op kunt lopen, dan kun je het beter achterwege laten. Kies liever voor comfortabele schoenen waar jij je prettig in voelt. Redactie tip: de fijnste combinaties van comfortabele en mooie schoenen vindt je bij Via Vai.

Omarm jouw favoriete kenmerken

Op welke kenmerken van je lijf ben jij het meest trots? Probeer deze lichaamsdelen te accentueren met de kleding die je uitkiest. Door hier de nadruk op te leggen verberg je de dingen waar je misschien minder happy mee bent. Zo kun je bepalen wat andere mensen van jou zien en wat niet.

Kies de kleur die jou het beste staat

De juiste kleur kiezen is cruciaal. Het kan ervoor zorgen dat je ogen eruit springen, je haar extra glanst en je een gezonde gloed op je huid krijgt. Als je een kleur kiest die totaal niet bij jouw huid of haar past kun je een bleek gezicht krijgen, doffe haren en zie je er moe uit. Probeer daarom gewoon wat kleuren uit, bij Studio Anneloes kan je bijvoorbeeld terecht voor veel knalkleuren, om erachter te komen wat je goed staat en welke kleuren je beter achterwege kunt laten.

In welke outfit voelde jij je goed?

Bedenkt een moment waarin jij je goed voelde en wat je toen precies droeg. Wellicht was het een bepaalde jurk tijdens een bruiloft, een rok tijdens een mooie zomerdag of juist een boyfriend jeans toen je een avond met je vrienden op stap was. Waarom voelde je je hier zo goed in? Bedenk wat die outfit had waardoor je je zelfverzekerd voelde en probeer dat te implementeren in de rest van je garderobe.

Ontwikkel jouw eigen stijl

Het belangrijkste om er zelfverzekerd uit te zien en te voelen is om iets te dragen wat helemaal jou is. Wees trouw aan jouw eigen stijl, jouw unieke smaak en wees er trots op. Je kunt niet andermans outfits nabootsen, want alleen jij kunt er dat ene beetje extra aan geven om het te laten sprankelen. Let niet teveel op de altijd maar veranderende trends, blijf bij wat voor jou werkt. Laat de wereld zien wie je bent.

Kleding is natuurlijk maar één deel van je zelfvertrouwen dus is het belangrijk om met regelmaat aan de dingen te denken die je leuk vindt aan jezelf zodat je altijd een positief beeld van jezelf hebt wanneer je in de spiegel kijkt. Kleding is daarin een goed begin. Vooral wanneer je het met zorg hebt uitgekozen omdat je er zelf heel gelukkig van wordt.