Je hebt van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Je to do list lijkt dan eindeloos, maar toch krijg je het niet voor elkaar om van de bank af te maken en iets nuttigs te doen. Dat is hét moment dat je een bezoekje moet brengen aan je kledingkast, want wat je aantrekt, heeft een grote invloed op hoe productief jij gaat zijn. En dat is met dit kledingstuk…

productiever in huis
Bron: Pinterest

Niet vooruit te branden

Je kent het wel: je hebt de hele dag gewerkt en zodra je thuis bent wacht er eigenlijk nog veel meer werk op je. Zo moet je van jezelf eigenlijk nog even sporten, moet er wat gekookt worden, puilt de wasmand al dagen uit én kan de stofzuiger er eigenlijk ook nog wel eens doorheen.

Genoeg te doen, maar de energie en productiviteit om er wat aan te doen mist nog. Je hebt immers al de hele dag gewerkt, dus zodra je binnenstapt plof je het liefst binnen een paar minuten meteen op de bank – om daar de rest van de avond niet meer vanaf te komen.

Zó word jij productiever in huis

Toch kun je nou eenmaal niet altijd op de bank ploffen en er niet meer vanaf komen. Tenzij je graag in een zwijnenstal blijft leven natuurlijk! Weet je van jezelf dat je gewoon écht even aan de bak moet? Dan kun je het beste je schoenen aanhouden zodra je binnenkomt óf je schoenen even aantrekken. Het dragen van schoenen zorgt er namelijk voor dat je productiever wordt.

Wanneer jij je schoenen nog aanhebt, denken je hersenen dat je nog in een actieve staat bent. Dit geeft jou het laatste zetje om tóch even dat wasje te draaien en een doekje over je aanrecht te halen. Als je je schoenen meteen uit doet, zal je merken dat je vrij snel je actieve houding kwijt raakt. Het liefst plof je dan echt meteen op de bank.

Lees ook: Bewezen: thuiswerken in een pyjama maakt je niet minder productief